Na Ravne prihaja srhljiva poslastica

Slovenski umetniki iz Gledališča DELA so tokrat združili moči z ustvarjalci iz Avstrije in pripravili dve grozljivki. Prvo so premierno predstavili včeraj v Avstriji, sledita še dve ponovitvi. Drugo pa bodo predstavili v KMKC Kompleksu na Ravnah. "Prihaja črv in je lačen. Pazite kaj govorite, besede so lahko viralne."
6-1000x667

Tea Kovše iz Gledališča DELA pove, da so med avgustom 2021 in junijem 2022 uspeli ustvariti dve grozljivki in prav obe sta nastali v tesnem sodelovanju z umetniki iz Avstrije. “Naključje ali duh časa, vsekakor sta bili obe predstavi v planu pred pandemijo – zdaj pa smo imeli čas, da uresničimo globje želje,” doda umetnica.

In zakaj ravno grozljivke in srhljivke? “Zaradi fascinacije, lutkovnih ekstremov, raziskovanja novih svetov in magije, da le ne bi v realnosti vstopili v takšne svetove.”

WÖRT(H)ERSEELe/BESEDuh

Včeraj so v Avstriji premierno predstavili predstavo, ki je nastala po motivih “Pontypool Changes Everything”, Tony Burgess. O predstavi WÖRT(H)ERSEELe/BESEDuh, ki je nastala v koprodukciji VADA iz Klagenfurta, ki so tudi vodili celoten ustvarjalni proces, si lahko več preberete tukaj in tukaj, ponovitev predstave pa si lahko ogledate 20 in 24. junija.

FOTO: Gledališče DELA

ČRV.

V petek, 18. junija, ob 19. uri pa si lahko v KMKC Kompleksu ogledate srhljivko ČRV, “v živo, brez ekranov, z ritjo na sedežu” in seveda z vsemi NIJZ omejitvami. Predstava je v angleškem jeziku, število mest pa je omejeno, zato so potrebne prijave. Več tukaj.

“Lutkovna srhljivka ČRV je zgodba brez morale, kjer človeško življenje ni vredno nič, oziroma vse. Kar na koncu ostane je le gola hranilno vrednost. Na eni strani spremljamo požrtijo, na drugi pa totalno razčlovečenje. Črv je metafora smrti – absolutnega vladarja, ki mu je čisto vseeno o kvaliteti ali vrednosti življenja, kar zastavlja večno vprašanje o smislu, in ali ta sploh obstaja, če pa vsi vemo, da na koncu pride trenutek, ko nas bo vse pojedel … črv.”

Aleš Gangl – zvok – sound – ton
Angela Sixt – črv – worm – wurm
Katja Vravnik – gib – movement – bewegung
Tea Kovše – animacija – animation – animation
Yves Brägger – besede – words – worte

Produkcija: Gledališče DELA

FOTO: Gledališče DELA

Produkcija ČRV je nastala ob sofinanciranju Mestne Občine Velenje, Občine Ravne na Koroškem in KMKC Kompleks, Ravne na Koroškem.

VIR: Gledališče DELA

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.