Search
Close this search box.

Na Ravnah se bo odvila Kulturna plaža, vabljeni tudi na odprtje razstave slovenjegraškega umetnika Saša Vrabiča

V sredo, 25. avgusta 2021, vas Galerija Ravne na Koroškem ob 17.30 vabi na otvoritev razstave Saša Vrabiča. Ves dan pa se na Ravnah obeta tudi pestro dogajanje. Prihaja namreč Kulturna plaža.

Razstava z naslovom Obrni ploščo je razdeljena na dve prizorišči: Galerijo Ravne in Koroško osrednjo knjižnico dr. Franca Sušnika, kjer bodo razstavo odprli 23. septembra 2021. Jutri pa jo bodo še v galeriji.

Preberite tudi: Sašo Vrabič je postal eden izmed zmagovalcev mednarodnega slikarskega natečaja

Na razstavah bo skupno predstavljenih 83 slik na papirju, triptih slik, fotografije, knjiga umetnika, risbe, skicirke in video dela. V Galeriji Ravne bodo poleg serije “Naslovnice (Resnične barve)” na ogled tudi nove manjše slike, narejene Posebej za ta prostor. V razstavišču knjižnice pa bo Vrabič premierno razstavil serijo fotografij “Gumice”in glasbene videe iz serije “TAPE LOOP”.

Razstavi bosta na ogled do 19. novembra 2021.

Saša Vrabiča stroka uvršča med vidnejše predstavnike t. i. medijskega slikarstva. V njegovih najbolj izraznih delih komentira naravo sodobne informacijske družbe, njene tehnološke odvisnosti in šume ter razmerja v medčloveški komunikaciji. Ukvarja se s slikarstvom in drugimi oblikami vizualne in zvočne umetnosti.

Kulturna plaža na Ravnah

Pri tem naj spomnimo, da bo v Kulturnem centru Ravne na Koroškem jutri potekal dogodek Kulturna plaža s celodnevnim programom za vse starosti. Organizatorji na letošnji Kulturni plaži posebej poudarjajo lokalni spremljevalni program Domači biseri, v katerem se bodo predstavili ustvarjalci, ki delujejo na Ravnah na Koroškem, o čemer si lahko več preberete TUKAJ. Celoten program dogajanja pa najdete TUKAJ.

Vir: Galerija Ravne na Koroškem in SLOART, Facebook

Dogodki

V sredo, 25. avgusta 2021, vas Galerija Ravne na Koroškem ob 17.30 vabi na otvoritev razstave Saša Vrabiča. Ves dan pa se na Ravnah obeta tudi pestro dogajanje. Prihaja namreč Kulturna plaža.