Na Ravnah je čas za kulturo, čas za druženje ob dobri kavi in glasbi

V Kulturnem centru Ravne bo potekalo druženje ob dobri kavi in glasbi. Povabljeni ste na skupinsko čakanje ob glasbi, kjer se bodo zazibale glave in misli srečevale druge ljudi. Na voljo bo kava in limonada, knjige ter družba. Odprta bosta tako Galerija Ravne kot tudi Bukvarna Ajta. Na gledališče in predstave pa boste morali še malo počakati – skupaj.
39913133_2191349564455702_8365621609909714944_o

Z dogodki začnejo ža danes ob 10. uri, ko se bo odvila prva od prireditev Čakam na predstavo. Čas vam bo krajšal odličen glasbeni duet Amalia in Luka. Presenetila bosta z pop/jazz/blues/indie glasbo, pričakujete lahko – kot sama pravita – mešano na žaru. Za vokalne impresije bo poskrbljeno, slišalo se bo udarjanje po klavirskih tipkah, manjkalo ne bo tudi soliranje in odlični kitarski vložki. Mladi duet uživa v tem kar dela, ljubitelji glasbe pa ju zelo radi poslušajo.

Sreda, 19. avgust

Za nepozabno vzdušje bo poskrbel prekaljeni glasbeni maček Gregor Šteharnik, ki bo obiskovalce na svojem alt saksofonu popeljal skozi glasbene matrice. Na vprašanje, zakaj ravno saksofon, točnega odgovora niti ne ve, ampak ga je pogled na Emeršiča s tenor saksofonu, v filmu BABICA GRE NA JUG tako prevzel, da drži sax v svojih rokah že večino življenja. Menda bo vroče!

“Priporočamo, da ne ostanete doma, ampak se pridružite v Kulturnem centru Ravne na kavi in v dobri družbi,” so v vabilu za javnost zapisali organizatorji, ki konec avgusta načrtujejo tudi Kulturno plažo.

Sobota, 29. avgust

Kulturna plaža je prostor za sončenje možganov, bistrenje misli in kopanje v vsem, kar nam lepega ponujajo knjige, glasba, gledališče in likovna umetnost.

Letošnja novost je otroška predstava Kako je nastal svet ob 10:00. “Nadaljujemo pa po osvežujočih stalnicah ustvarjalnih delavnic, branja knjig, glasbenih ritmov, odprtje razstave Mito Gegič (Galerija Ravne) in za zaključek smo pripravili koncert N`toko.”

“In, da ne pozabimo, tokrat vam bodo kavo kuhale lutke. Si želite gledališko postrežbo? Pridite na Kulturno plažo z utrujenimi nogami in odšli boste prebujeni in velikih oči. Skrbi lahko prinesete s sabo, ker jih bo odplaknila Suha.”

Na kulturno plažo vabijo: Gledališče DELA, ZKŠTM, KGLU, Galerija Ravne, KOKR, Bukvarna Ajta, KMKC Kompleks in Občina Ravne na Koroškem.

Besedilo: Gledališče dela

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.