Search
Close this search box.

Na Ravnah bodo gostili med muzejsko razstavo Ženske zgodbe

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Ravne na Koroškem vas v soboto, 3. decembra 2022, ob 11. uri vabi v Muzej Ravne na Koroškem, Na gradu 2, Ravne na Koroškem na odprtje medinstitucionalne razstave Ženske zgodbe, mitske podobe in realnost skozi muzejske predmete

Medinstitucionalna razstava je zasnovana kot skupna predstavitev izbranih arheoloških in drugih muzejskih predmetov, ki bodo interpretirani skozi mitološke teme in s sodobnimi »pripovedmi«.

Osrednja tema je namenjena ženskim zgodbam in skozi različne družbene vloge (kneginja, soproga, ljubica, mati, delavka, sužnja …) odpira vprašanja o položaju žensk v sodobni družbi ter vodi h kritičnemu razmisleku o sodobnih ženskih gibanjih.

Razstavo sestavlja 11 samostojnih muzejskih enot o ženskih temah, celota pa je posvečena povezavi in primerjavi preteklosti s sedanjostjo.

Osrednji prizor je restavrirano drevo z groba Alme Karlin kot osrednja metaforična slika med tematsko različnimi vitrinami s predmeti, ki izpričujejo status, spol ali družbeni položaj žensk v preteklosti in sedanjosti.

Dogodki