Na Prevaljah tudi letos razstava Umetniki za karitas

V Grošljevi galeriji v prostorih Družbenega doma na Prevaljah so ob 18. uri odprli slikarsko razstavo Umetniki za karitas. Na njej so predstavljena dela z lanske jubilejne, 25. mednarodne likovne kolonije na Sinjem vrhu, ki jo že vrsto let pripravlja Škofijska karitas Koper.
100089164_201718304138447_8957371067102396416_n

Tovrstna prodajna razstava je že stalnica poletnih dogodkov, ki jih organizira Kulturno društvo Mohorjan Prevalje v sodelovanju z občino, župnijsko Karitas in župnijo. Izkupiček sredstev od prodanih del namenijo pomoči potrebnim, je za STA povedal Jožko Kert iz Kulturnega društva Mohorjan. Razstava bo na ogled do 4. septembra.

Udeleženci lanske “srebrne” mednarodne likovne kolonije Umetniki za karitas na Sinjem vrhu nad Ajdovščino so bili priznani slikarji iz domače in tuje likovne scene: Lojze Čemažar, Andrej Jemec, Klementina Golija, Joso Knez, Nikola Marković, Nikolaj Mašukov, Noriaki Sangawa, Veljko Toman in Nina Zuljan. Za krajši čas so se jim pridružili še Mirsad Begič, Dragica Čadež in Zmago Modic, prav tako tudi člani strokovnega sveta in številni drugi ustvarjalci.

Letošnja 26. mednarodna likovna kolonija Umetniki za karitas bo potekala od 17. do 21. avgusta.

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.