Na predvečer kulturnega praznika v Črni pripravili krajšo slovesnost (FOTO)

Praznovanje slovenskega kulturnega praznika so ob upoštevanju aktualnih ukrepov za zajezitev širjenja epidemije covida-19 obeležili tudi v Črni na Koroškem, kjer so na dogodku sodelovali različni kulturniki, prisotne pa sta nagovorili županja mag. Romana Lesjak in predsednica Zveze kulturnih društev Ivanka Šušel.

Prešernov dan je osrednji slovenski kulturni praznik in državni praznik – dela prost dan v Republiki Sloveniji, ki ga praznujemo na 8. februar, obletnico smrti največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna.

Nanj pa so se spomnili tudi v Črni na Koroškem, kjer je pod okriljem Zveze kulturnih društev Črna in občine potekala kratka slovesnost, na kateri so se z recitacijami spomnili tako Franceta Prešerna kot tudi Karla Destovnika Kajuha. Letos namreč mineva 100 let od njegovega rojstva. Osrednji moto prireditve pa je bila po besedah predsednice Zveze kulturnih društev Črna na Koroškem Zdravljica, ki nas uči, “da moramo biti ponosni Slovenci ter spoštovati naš jezik in državo.”

Nastopili so pevci MePZ Mato in dva člana MePZ Župnije Črna. Obiskovalci so lahko prisluhnili tudi recitacijam, in sicer so jih pripravili županja mag. Romana Lesjak, predsednica Zveze kulturnih društev Črna Ivanka Šušel, Gvido Jančar, ki vodi Gledališki krožek mladih Črna na Koroškem, Klara Simetinger, ki je zaradi odsotnosti zborovodkinje vodila tudi zbor. Pod mentorstvom Vesne Burjak sta se predstavili tudi učenki OŠ Črna na Koroškem, prav tako pa je recital prebrala Burjakova.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije