Search
Close this search box.

Na OŠ Slovenj Gradec je potekal dobrodelni bazar

Vsako leto ob tem prazničnem času prirejamo na Prvi osnovni šoli Slovenj Gradec DOBRODELNI BAZAR, ki je potekal v četrtek, 29. novembra in je resnično postal tradicionalen – enkraten dogodek. Letos smo ga priredili že 11. leto. Gre za povezovanje in druženje vseh učencev, staršev, delavcev šole in tudi zunanjih sodelavcev, ki nam pri tem nesebično pomagajo.

Bistvo dobrodelnosti je potrebno poiskati v dobesednem pomenu – delati dobro. Trudimo se, da delamo dobro v korist naših učencev, saj so vsa sredstva, ki jih zberemo na bazarju, namenjena v šolski sklad – večina teh sredstev gre za učence iz družin z materialno stisko, nekaj pa gre tudi za nadstandard šole in raziskovalno dejavnost.

Rdeča nit letošnjega bazarja so bili ekološki in naravni izdelki, saj želimo dvigniti osveščenost vseh nas o pomenu domače oskrbe in zdravega načina življenja. Na 19 stojnicah v naravoslovni učilnici pred šolo smo poleg domačih dobrot, slaščic, sladkih palačink in čajev, ponujali tudi različna praznična darila, novoletne voščilnice, medena presenečenja, božično žito, ker pa smo tik pred adventom, smo imeli na stojnicah tudi ročno izdelane adventne venčke, venčke za na vrata, namizne aranžmaje, novoletna drevesca in še mnogo zanimivega.

Dogajanje so popestrile tudi BAZARKOVE delavnice – poslikava obraza, frizerska delavnica in peka hrenovk ob tabornem ognju. Seveda pa smo tudi letos na bazarju pripravili SREČELOV. Najlepše se zahvaljujemo vsem donatorjem, ki so nam darovali lepe in uporabne dobitke.

Naš bazar je spremljala tudi glasba in sicer so nas z otroškimi pesmimi pozdravili učenci otroškega pevskega zbora pod vodstvom Saše Goričan in mladinski pevski zbor pod vodstvom Janje Kresnik, za prijetno vzdušje pa so poskrbeli člani glasbene skupine, ki so nas razvajali z izvajanjem instrumentalne glasbe.

Vse izdelke, ki smo jih ponudili na stojnicah so učenci naredili v šoli na tehniškem dnevu, ki je potekal ta ponedeljek pod mentorstvom naših učiteljev. Učitelji so za učence pripravili ogromno delavnic, na katere so se lahko učenci prijavili kar preko spleta. Izdelovali so medena presenečenja, sveče, venčke za na vrata, slike, medenjake, adventne venčke, novoletna drevesca, voščilnice, darilne vrečke in še in še.

Veliko pa so učenci skupaj s starši pripravili tudi doma. Vsega tega ne bi zmogli brez pomoči staršev, ki so pri tem izjemno aktivni in delavni, za kar se jim iskreno zahvaljujemo. To je ena najlepših prireditev v tem času, ki nas povezuje in združuje, kjer smo vsi tukaj z enim samim namenom – da z dobrodelnostjo izkažemo skrb za naše učence.

Z bazarjem želimo narisati čim več nasmehov – tako na otroške kot tudi na obraze odraslih in s tem nekoliko polepšamo prihajajoče praznike. Želim si, da bi še naprej imeli tako močno podpro staršev, starih staršev in tudi naših sodelavcev. Učenci so v svoje izdelke vložili veliko truda in vem, da ta trud ni bil zaman. Učenci se na ta način učijo in bodo koncept dobrodelnosti vzeli za svojega. Iz majhnega namreč raste veliko.

Dragi starši, zunanji sodelavci, donatorji…iskrena hvala za vsa nepozabna leta, ko ste z dobrodelnostjo soustvarjali naš šolski bazar in tako pomagali mnogim našim učencem. Prisrčna hvala v imenu nas vseh. Dobrodelnost ni v materialnih stvareh, je v srcu nas samih, kamor damo del sebe, svoj čas, namen in pripravljenost.

Besedilo: Eva Osojnik

Dogodki