Search
Close this search box.

Na Graški Gori že 19. pokopali pusta (VIDEO in FOTO)

Pustovanje na Koroškem je doseglo vrhunec za vikend, ko so po večini krajev na Koroškem potekali številni pustni karnevali in pustne povorke.

Čeprav maškaram ni bilo potrebno odganjati zime, pa so danes, na pustni torek, pripravili že 19. pokop pusta in tekmovanje ekip iz občin v šaljivih pustnih igrah za prehodni pustni pokal na Graški Gori. 

VIDEO: POKOP PUSTA NA GRAŠKI GORI:

[aiovg_video id=128839]

KD Graška Gora so pokop pusta organizirali s pomočjo Spotur Slovenj Gradec. Za zaključek pustnega dogajanja na Graški Gori so se najprej predstavile organizirane pustne maske in vozovi, nakar je potekalo tekmovanje ekip iz Slovenj Gradca, Velenja in Mislinje v šaljivih pustnih igrah.

Podžupanja MO Slovenj Gradec, ga. Martina Šisernik med igranjem igre

Šaljive pustne igre za prehodni pustni pokal so obiskovalce vnovič navdušile ter dodobra nasmejale. Tekmovalci so se pomerili v hitrostnem ličkanju koruze, kjer se je najbolje izkazala ekipa iz MO Velenje. V drugi igri so tekmovalci tekmovali v igranju posebnega mini golfa, v katerem so morali zadeti eno izmed lukenj v deski, ki jim je nato prinesel določeno število točk. V tej igri se je najbolje odrezala ekipa MO Slovenj Gradec. Tretja igra pa je največ točk prinesla Občini Mislinja, v kateri so morali s tankim delom kladiva čimprej zabiti žebelj.

Največ izmed vseh, je letos dobila ekipa MO Velenje, prav tako jih je strokovna komisija ocenila za najlepšo masko (vojaki), zato so prejeli tudi posebno nagrado.

Kot vsakič je potekal tudi žalni govor, pustna kronika in sežig pusta v spremstvu častne straže, pustne pogrebne službe in graškogorskega škofa. Po sežigu pa je seveda sledila tudi pustna sedmina.

FOTOGALERIJA

Dogodki