Search
Close this search box.

Na dvorcu Rotenturn so plesale sence

Projekt Ples senc, ki se je to soboto odvil na ploščadi dvorca Rotenturn in katerega namen je umestiti kulturne dobrine izven okvirjev konvencionalnih kulturnih institucij in jih ob diskurzu ponuditi širši javnosti, so realizirali MOSG, JZ Spotur, Galerija sodobnih umetnosti Art.Con, MKC SG, Mladinski svet SG, MAD, Špajz, Spektakularnost glasbe, Zadruga ZRAVEN in raum AU.

Vodja projekta, Ana Čepin, ob svečani otvoritvi pove, da so v sklopu projekta realizirali tri dogodke. Prvi, Likovni lutkovni poligon, je potekal v dopoldanskem času in spodbujal senzibilnost do skupnega pri najmlajših, v popoldansko-večernem terminu pa sta sledila še dva dogodka.

Diskusija Tu in zdaj, pri kateri so sodelovali podžupanja MOSG, Martina Šisernik, koreografinja, oblikovalka in samozaposlena v kulturi Katja Vravnik ter ekonomist in politolog ter kulturni delavec Rado Carlo Poggi, je tematizirala pomen in vlogo nevladne profesionalne kulturne dejavnosti, s plesnim performansom Ime mi je Vida, pa sta avtorici Katja Vravnik in Tea Kovše razmišljali o posameznikovi vlogi v družbi.

PROJEKT PLES SENC V SLOVENJ GRADCU:

Dogodki