Search
Close this search box.

Mladi gledališčniki so se predstavili na ravenskem odru

V Kulturnem centru Ravne na Koroškem so začetek tedna popestrili mladi igralski talenti. Na regijskem srečanju otroških gledaliških skupin sta se predstavili gledališka skupina »Čokoladni svizci« KUD Pitoni z.o.o. Vuzenica in otroška skupina Koroškega deželnega teatra Slovenj Gradec.

Predstava mladih Vuzeničanov je rezultat večmesečnega dela v gledališki šoli, ki so jo KUD Pitoni Z.O.O. izvedli skupaj z občino Vuzenica in JSKD Radlje ob Dravi. V skupini sodelujejo učenke in učenci 7. in 8. razredov OŠ Vuzenica, ki so svoje navdušenje nad odrskim ustvarjanjem prenesli še na izvenšolsko delo. Za večino nastopajočih je bila predstava prvi stik z odrom in javnim nastopanjem, kar jim je predstavljalo še dodaten izziv. S svojim delom tudi upajo, da bodo za odrsko ustvarjanje navdušili še več svojih sovrstnikov. Pripravili so predstavo “Mulci proti doktorju zlobi.”

Slovenjgraška otroška gledališka skupina deluje že nekaj let v okviru Gledališkega združenja Koroški deželni teater. V otroški skupnin se je našlo lepo število mladih igralcev, ki so to leto na oder postavili predstavo o Jurki Burki, čaribabi, ki rešuje težave na svojevrsten način. Igralska zaseba je polna energije, nagajivosti, hudomušnosti in radovednosti, kar se kaže tudi med vajami in se zrcali tudi skozi igro na odru. Nastopajoči so stari od 11-13 let, ki na odru uživajo in komaj čakajo, da se pokažejo pred občinstvom. Njihova prestava nosi naslov “Štiri afne in Andrejka.”

Strokovna spremljevalka srečanja je Ana Ruter, dogodek pa je organiziral JSKD OI Ravne na Koroškem.

 

Dogodki