Search
Close this search box.

Mežica: Letošnji Koff poklon Davu Karničarju

Letošnji 9. Koroški outdoor film festival Koff, ki bo drevi potekal v Mežici, bo predstavil 17 kratkih filmov, povezanih z adrenalinskimi športi v naravi. Prevladujejo zimski filmi, predvsem smučarski, s čimer organizatorji tokratno izvedbo festivala posvečajo lani preminulemu alpinistu in ekstremnemu smučarju Davu Karničarju.

Tudi letos bodo na Koffu predstavili filme, ki so sodelovali na nedavnem sorodnem bovškem filmskem festivalu, le dva sta takšna, ki nista bila predvajana tudi tam. Večina filmov je dolgih od pet do deset minut, najdaljši je polurni film, je za STA povedal organizator Koffa Boštjan Lesjak iz agencije Steber Team.

Izmed 17 predvajanih filmov je 12 tujih in pet slovenskih, od tega dva povsem koroška, je dodal. Skupno organizatorji obljubljajo za okoli štiri ure filmov, ki jih bodo odvrteli v dvorani Narodnega doma Mežica.

Če so pred leti festival v Mežici obiskali tudi gledalci iz bolj oddaljenih slovenskih krajev, pa Lesjak v zadnjih letih opaža, da festival predvsem postaja druženje koroških ljubiteljev preživljanja prostega časa na prostem. “V naravi smo radi sami, na festivalu pa se radi podružimo,” je dejal.

Letošnji festival ima tudi humanitarni pridih, saj bodo izkupiček od prodanih vstopnic namenili družini vrhunskega alpinista in ekstremnega smučarja Dava Karničarja, ki je septembra lani umrl v delovni nesreči na Jezerskem. Davo Karničar je leta 2000 kot prvi Zemljan smučal z najvišje gore sveta.

Dogodki