Search
Close this search box.

Materinski dan na Koroškem: Pester nabor brezplačnih prireditev za vse generacije

Še nekaj dni nas loči do še enega praznika žensk, ki je posvečen predvsem izkazovanju pozornosti in hvaležnosti materam za njihovo poslanstvo. Materinski dan obeležujemo sicer 25. marca, na Koroškem pa bo v počastitev neformalnega praznika organiziranih kar nekaj dogodkov že tudi kakšen dan pred in po prazniku.

Za vas smo izbrskali nekaj brezplačnih prireditev, na katere je vstop prost, ponekod bodo sicer pobirali prostovoljne prispevke, namenjene pa so vsem, ne le materam.

Ob dnevu žena in materinskem dnevu vas Društvo kmetic Mežiške doline vabi na gledališko predstavo v izvedbi gledališke skupine KD Svitanje z Raven na Koroškem, ki bo v petek, 22. 3. 2019, ob 19.00 v Družbenem domu na Prevaljah. Gledališka skupina deluje že 19 let. Za vas pa so tokrat izbrali komedijo v dveh dejanjih “Mutasti muzikant”, v režiji Cvetke Kramberger.

Vse, ki boste petkovo igro “Mutasti muzikant” na Prevaljah zamudili, pa vabita Zveza kulturnih društev Črna in Občina Črna na Koroškem, da si jo ogledate v soboto, 23. 3. 2019, ob 18.00 v Kulturnem domu Črna.

Foto: Pixabay

Občina Vuzenica in TIC Vuzenica vabita na ogled predstave Vsakemu svoje, v izvedbi KD Kapla na Kozjaku, ki se dogaja v sedanjem času, ko si Zofka, starejša gospa, zaželi nove družbe. V toplicah si najde Lojzeta in ga pripelje k sebi domov. Te družbe pa ni vesel sin Emil, še manj pa svakinja Vanda, ki ima že polno načrtov s prodajo Zofkinega stanovanja. V zgodbo se vplete še Zofkina sestra s svojim novim fantom in njena hči. Ampak Zofka se ne da, zato se odloči, da bo razplet uredila po svoje. Avtor predstave je Peter Rezman, pod režijo pa se je podpisal Ivan Verčko Vanč. Vabljeni, da si jo ogledate v soboto, 23. 3. 2019, ob 19.00 v Modri dvorani.

Krajevna skupnost Remšnik vabi na ogled Komedije Barillonova poroka v izvedbi dramske sekcije KUD-a Ribnica na Pohorju, ki bo v Krajevni dvorani Remšnik v soboto, 23. 3. 2019, ob 19.00.

Kulturno društvo Svitanje vabi vse občane mesta Ravne na Koroškem: vse mame, očete, dedke, babice, tete, strice … na Akademijo ob materinskem dnevu, ki bo v nedeljo, 24. marca 2019, ob 17.00, v Kulturnem centru na Ravnah na Koroškem. V programu bodo sodelovali otroci Vrtca Ravne na Koroškem, OŠ Prežihovega Voranca, Orffova skupina glasbene šole Ravne na Koroškem Mladi tolkalčki, Vokalna skupina Brančur, Hudourniki, baletki Manca in Klara Strmčnik.

V nedeljo, 24. marca 2019, ob 18.00 vabljeni na premiero gledališke predstave Partnerska poroka, Partljičeve komedije, v izvedbi Gledališke skupine Kotlje, kjer se boste lahko do solz nasmejali ljubezenski zmešnjavi na odru.

V vabilu so člani Gledališke skupine Kotlje zapisali: »Komedija Partnerska poroka prikazuje možne situacije našega vsakdanjega življenja. Osamljenost, nezvestoba, ljubezen, hrepenenje po nežnosti, sreči. Priča smo vrednotam modernega sveta, ki se ne ujemajo vedno z našimi pričakovanji, zato včasih sklepamo nemogoče kompromise. Tukaj je še politična stvarnost, boj za pravice istospolnih partnerjev in vse skupaj vodi v prisrčen kaos, ki se mu boste lahko od srca nasmejali. Kako se vse razplete in ali ste našli kje tudi senco sebe, pa presodite sami.«

Vaška skupnost Završe in Kulturno društvo Završe vabita na kulturno prireditev ob materinskem dnevu, ki bo v nedeljo, 24. 3. 2019, ob 15. uri v telovadnici POŠ Završe.

V nedeljo, 24. marca, bo ob 18.00 v Dvorcu Bukovje koncert v sklopu revije odraslih pevskih zborov Od Pliberka do Traberka, na katerem bodo nastopili Kvintet Donet, MePZ KTD Sv. Anton na Pohorju, MePZ Rožmarin Kotlje, MePZ Župnije Črna, MePZ Strojnska reka, MoPZ Vres Prevalje in MePZ Podjuna Pliberk.

V nedeljo, 24. 3. 2019, ob 19.00 vabljeni v telovadnico Osnovne šole Ribnica na Pohorju na koncert ob materinskem dnevu, Alja Krušič s prijatelji. Prepevali in igrali bodo: Dejan Vunjak, Ana Grdadolnik, Brass band Radlje, Mepz Zvon Muta, Kristjan Štelcer, Goran in Roman Sarjaš, Rina Repnik, Andraž Likar … Koncert bo povezovala Špela Šavc.

Vaška skupnost Dolič, POŠ Dolič in Kulturno društvo Avgust Hribar vabijo na kulturno prireditev ob materinskem dnevu, ki bo v nedeljo, 24. 3. 2019, ob 15.00 telovadnici Podružnične šole Dolič. V programu bodo nastopali otroci vrtca in učenci Podružnične šole Dolič, ženski pevski zbor Beli cvet in družina Ramšak – Glažar.

Tudi Osnovna šola Muta vabi na proslavo ob materinskem dnevu, ki bo v ponedeljek, 25. 3. 2019, ob 17.00 v Športni dvorani Muta.

V petek 29. 3. 2019, ob 16.30 vabljeni v Večnamensko dvorano Vuhred, na prireditev za matere, žene, dekleta, ki jo pripravljajo Podružnična šola Vuhred in vrtec Vuhred v sodelovanju s KS Vuhred.

Dogodki