Majniški koncert v cerkvi sv. Ožbolta v Črni na Koroškem (FOTO)

V Črni na Koroškem so pevci MePZ župnije Črna na Koroškem pripravili tradicionalni »letni majniški koncert«, na katerem je poleg domačih pevcev nastopila tudi vokalna družina Breznik iz Pameč.

Po šmarnični maši v soboto, 25. maja 2019, so že osemnajstič zapovrstjo pevci MePZ župnije Črna na Koroškem pripravili »letni majniški koncert«.  Pri organizaciji so jim priskočili na pomoč KD Franc Piko, Občina Črna na Koroškem in ZKD Črna na Koroškem, v goste pa so povabili tudi vokalno skupino družine Breznik iz Pameč. Program je povezovala Majda Kos.

MePZ župnije Črna na Koroškem pod vodstvom g. Simona Potočnika se svojim poslušalcem poleg običajnega petja pri bogoslužjih že vrsto let predstavi v domači cerkvi tudi z dvema koncertoma – majniškim in božičnim. Tradiciji se tudi tokrat niso izneverili. Kljub deževnemu maju je v njihovih dušah zasijalo sonce, ki ga v njih prižiga mati Marija, šmarnična Kraljica. V prvi šopek, podarjen Njej v čast, so zavili pet pesmi. Osrednji del koncerta so zapolnili člani družine Breznik. Skupaj pojejo že več kot 40 let, v njihovih sestavih pa prepevajo že štiri generacije Breznikov! Na koncertu so zapeli sedem pesmi različnih žanrov in s svojim petjem dodobra pobožali ušesa poslušalcev.

FOTO: Katarina Tomšič

V zadnjem šopku pesmi pa so se domači pevci dokaj številčnemu občinstvu predstavili še s posvetnimi pesmimi, ki jih ob raznih priložnostih tudi radi zapojejo.

Po koncertu so se prijetno družili še v veroučni učilnici in se vmes dogovorili še o nadaljnjem sodelovanju.

Besedilo: Martina P.