Search
Close this search box.

Kulturni dom Slovenj Gradec ima novo direktorico

Na 13. seji Mestne občine Slovenj Gradec so imenovali novo direktorico Kulturnega doma Slovenj Gradec.

Kot smo že poročali je bil lanskega novembra objavljen razpis za direktorja Kulturnega doma, na katerega so se prijavile tri kandidatke, med njimi tudi dosedanja vršilka dolžnosti direktorja Andreja Gologranc. Vse prijavljene kandidatke so izpolnjevale razpisne pogoje ter tudi predstavile svoje programe. Kot je znano je Kviaz na začetku izbral Ireno Plešivčnik, ker pa je mnenje sveta zavoda Kulturnega doma ključno pri izbiri kandidata oziroma kandidatke, je predlog poslal zavodu v obravnavo.

Kandidatko Ireno Plešivčnik je svet zavoda Kulturnega doma zavrnil ter za direktorico predlagal Andrejo Gologranc, s čimer je izrazil zadovoljstvo z njenim dosedanjim delom. Na ponovnem glasovanju so člani kviaza z glasovi 4 “ZA”, 3 niso glasovali, odločili, da občinskemu svetu predlagajo, da za direktorico Kulturnega doma Mestne občine Slovenj Gradec imenuje dosedanjo vršilko dolžnosti Andrejo Gologranc.

Mestni svet je na redni seji obravnavali predlog glede imenovanja direktorice. Za imenovanje Andreje Gologranc kot direktorice kulturnega doma so z 16 glasovi ZA in 4 glasovi PROTI, omenjeni predlog sprejeli.

Na Mestni občini Slovenj Gradec so pojasnili, da “Andreja Gologranc izpolnjuje pogoje za direktorico Kulturnega doma tako glede izobrazbe kot delovnih, vodstvenih in organizacijskih izkušenj. Od leta 1992 do 1998 je bila zaposlena na Zvezi kulturnih društev Slovenj Gradec, od leta 1998 do 2019 je bila vodja Območne izpostave Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Slovenj Gradec in od 10. junija 2019 je vršilka dolžnosti direktorja Kulturnega doma Slovenj Gradec.”

Z dnem 1. 5. 2020 bo Andreja Gologranc prenehala opravljati naloge vršilke dolžnosti direktorja Kulturnega doma Slovenj Gradec in nastopila na mesto direktorice. Mandat bo trajal pet let.

VIR: MO SG

Dogodki