Search
Close this search box.

Kulturna plaža tudi letos vabi na Ravne

Poletno kulturno dogajanje bo na Ravnah na Koroškem tudi letos popestrila Kulturna plaža, katere pobudnik je domače Gledališča DELA, pri izvedbi pa sodeluje več partnerjev. Celodnevno dogajanje bo pri ravenskem Kulturnem centru potekalo prihodnjo sredo, 26. avgusta. Program je dopoldne namenjen otrokom in družinam, popoldne mladini in odraslim.

“Kulturna plaža je prostor za sončenje možganov, bistrenje misli in kopanje v vsem, kar nam lepega ponujajo knjige, glasba, gledališče in likovna umetnost,” so zapisali pri Gledališču DELA, ki Kulturno plažo organizira v sodelovanju z zavodom ZKŠTM, Koroško galerijo likovnih umetnosti oz. Galerijo Ravne, Koroško osrednjo knjižnico dr. Franca Sušnika, Bukvarno Ajta, klubom KMKC Kompleks in Občino Ravne na Koroškem.

Osrednji namen dogajanje je ustvarjati inovativni prostor za promocijo kulturnih vsebin in opomniti občane in druge, da ravenski Kulturni center “obstaja in živi”.

Poleg otroške predstave Kako je nastal svet, ki je letošnja novost, se na Kulturni plaži ob glasbenih ritmih med drugim obetajo ustvarjalne delavnice, branje knjig, ples in druženje z lutkami ob kavi.

V Galeriji Ravne, ki je v prostorih Kulturnega centra, bodo ta dan ob 17.30 odprli razstavo devetih del Mita Gegiča z naslovom Mi gremo Drugam. Za zaključek Kulturne plaže se obeta še koncert zasedbe N’toko, je razvidno iz programa dogajanja, ki so ga sodelujoči danes predstavili tudi na novinarski konferenci.

FOTO: Neža Molnar

Dogodki