Koroška galerija likovnih umetnosti Slovenj Gradec bo gostila legendarno skupino Srb

V petek, 21. oktobra 2022 ob 18. uri, vas vabijo v Tretjakovo afriško zbirko v Koroški pokrajinski muzej v Slovenj Gradec na intervencijo Ampak tako poceni je tudi nisem odnesel. Dogodek je poklon velikanoma sodobne umetnosti in poezije Pinu Poggiju in Ivanu Volariču Feu.
My beautiful picture

Z veseljem napovedujejo drugi del projekta Tadeja Pogačarja, ki nastaja v okviru programa Popotovanje po Arte Utile nevladne organizacije v javnem interesu raum AU v sodelovanju s Koroško galerijo likovnih umetnosti.

Prvič po dvajsetih letih bodo v Sloveniji ponovno skupaj nastopili člani legendarne skupine Srp (ing. Gojmir Lešnjak, doc.dr. Primož Simončič, dr. Matjaž Sekne, izr. prof. Tadej Pogačar). Pridružil se jim bo akademik Dejan Habicht.

Skupina Srp je tvorila tretjino nekonformistične druščine gibanja Rock in Opposition, ki je v Sloveniji vzniknila v drugi polovici sedemdesetih in zgodnjih osemdesetih let prejšnega stoletja. Izvajali so samosvojo zmes svobodne jazz improvizacije, komorne glasbe in popularnih žanrov z elementi gledališča absurda. Leta 1984 so posneli LP-ploščo z naslovom Srp pri založbi ZKP RTV Ljubljana, leta 2002 pa CD z naslovom Zadnja večerja (1981-1984) pri založbi Nika. Kot avtorji in izvajalci glasbe so sodelovali v številnih gledaliških predstavah v Cankarjevem domu, Mali drami in Slovenskem mladinskem gledališču.

Pesmi bodo interpretirane v originalnih jezikih.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije