Search
Close this search box.

Koncert zasedbe Oholo! in zametek slovenjgraškega jazz odra (FOTO)

Zadnjo nedeljo v mesecu avgustu je kljub slabemu vremenu, na dvorišču HABitata za razvoj nevladne kulture, žarelo. Sij je oddajala glasba, nenehno poskakujoča in preskakujoča, nastajajoča med veščimi člani septeta Oholo!.

Zasedba Oholo!, ki je redna gostja različnih slovenskih in mednarodnih festivalov, je Slovenj Gradec počastila z nastopom na osnovi povabila Jazz Ravne in nevladne organizacije v javnem interesu raum AU. V uvodnem govoru izvemo, da sta organizaciji ta koprodukcijski dogodek, pri katerem se je v organizacijskih veščinah preizkusil tudi podmladek raum AU, z Lučko Veber in Dejanom Grilcem na čelu, poleg slovesa poletju, realizirali tudi z namenom preverjanja legitimnosti za uvebo jazz prizorišča v Slovenj Gradcu.

Kot povesta Robi Jamnik, direktor mednarodno poznanega Jazz festivala Ravne na Koroškem in Rado Carlo Poggi, predsednik raum AU, se je ideja za realizacijo slovenjgraškega jazz odra izkazala za odlično, saj podpora ideji ne prihaja zgolj iz strani končnih uporabnikov, temveč tudi s strani MOSG in JSKD OI Slovenj Gradec, ki sta že izrazila interes podpore.

Da je za realizacijo tovrstnih dogodkov, ki prispevajo pestrost našemu mestnemu okolju, najprimernejši prav HABitat, kjer deluje 13 NVO, sta prepričana oba sogovorca, pri čemer Poggi izpostavi tudi enega od rezultatov projekta Koroška demokratična postaja, ki ga izvajajo v raum AU in v sklopu katerega so z 17. nevladnimi organizacijami podali predlog za ureditev urbanega prireditvenega prostora v garažah na istem dvorišču.

Pove, da so predlog že predstavili na MOSG in da so prisotni, med njimi tudi župan, podžupanja ter direktorica občinske uprave, predlog z navdušenjem pozdravili in zagotovili, da bodo že letos stopili v akcijo. “Poleg tega, da se odločevalci zavedajo potrebe po ureditvi urbanega prireditvenega prostora, ki bi pomenila zapolnitev vrzeli, ki trenutno zeva na domačem kulturnem prizorišču, so bili izjemno navdušeni tudi nad dejstvom, da smo se v ta namen združile vse nevladne organizacije, delujoče na področju mladine ter, da so prejeli verodostojen družbenopolitičen predlog, ki nakazuje možnost vzpostavitve participativnega odločanja”, pove Poggi ter zaključi z željo, da bi lahko že drugo leto tovrstne glasbene sladkorčke poslušali v novem urbanem prireditvenem prostoru, ki bi zagotovo doprinesel celotni regijski kulturni sceni.

Dogodki

Zadnjo nedeljo v mesecu avgustu je kljub slabemu vremenu, na dvorišču HABitata za razvoj nevladne kulture, žarelo. Sij je oddajala glasba, nenehno poskakujoča in preskakujoča, nastajajoča med veščimi člani septeta Oholo!.