Search
Close this search box.

Knjižnica zori z vami (FOTO)

Teden slovenskih splošnih knjižnic z več dogodki delovno praznujejo tudi v Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika.

V sredo, 20. novembra 2019, je bila gostja Milena Zupančič, ena največjih slovenskih igralk 20. stoletja. Pri Beletrini je v lanskem letu izšla njena biografija Kot bi Luna padla na Zemljo, avtorja Tadeja Goloba.

Foto: Matej Golob

V sproščenem pogovoru z Ireno Oder je igralka povedala marsikaj zanimivega iz svojega življenja, še več pa o svojih bogatih izkušnjah v igralskem poklicu, v katerem se ji je dogodilo marsikaj, kar je gledalce nasmejalo tudi do solz. Večer je z glasbo popestril koroški saksofonist Gregor Šteharnik.

Četrtek, 21. november, je bil obarvan s krožnim delovanjem. Pravijo, da vse stvari, po katerih se pretaka moč, delujejo v krogih oz. težijo k okrogli obliki. V knjižnici se je tradicionalno zaokrožilo tudi odprtje bralne značke za odrasle Korošci pa bukve beremo. Bibliotekarka Petra Makuc, vodja tega projekta, je bralce nagovorila s pesmijo Človek brez glave, avtorja Miroslava Košute.

Dodala je, da je »človek brez glave sebi vzet«, in zaželela ljudem radovedno glavo na pravem mestu, ki se bo čudila znova in znova. Kar gre z roko v roki s knjigo seveda. Pripravila je barvit in raznolik izbor knjižnih novitet za novo bralno sezono. Eno izmed knjig s seznama, Otroštvo v deželi kralja Matjaža, je na dogodku predstavila Manja Miklavc. Tudi snov v njeni knjigi je krožna, saj je njeno sporočilo in želja, da se koroško folklorno in etnološko kulturno izročilo še naprej pripoveduje, živi in kroži med generacijami. Naj bo bralno drevo v novi sezoni čim bolj barvito, zapolnjeno s cvetjem in listi!

Dogodki