Search
Close this search box.

Kino Slovenj Gradec odpira svoja vrata

Dobra novica za vse ljubitelje filmov in kulture, ponovno se odpira kino v Slovenj Gradcu.

“Spoštovani obiskovalci, med drobnimi življenjskimi dragocenostmi, za katere nas je za nekaj časa prikrajšala epidemija koronavirusa, je bila tudi možnost obiska kina.” so besede, s katerimi je direktorica Kulturnega doma Slovenj Gradec Andreja Gologranc sporočila dobro novico za vse ljubitelje filmov in kulture. Kulturni dom Slovenj Gradec namreč ponovno odpira svoja vrata v soboto, 30. maja.

Direktorica je v sporočilu za javnost je še dodala, da bo v skladu z navodili NIJZ poskrbljeno tudi za še posebej temeljito higieno, prezračevanje in razkuževanje prostorov.

Kako bo s projekcijami?

V poletnem času bodo filmske projekcije na sporedu ob vikendih ( v petek, soboto in nedelja) in v njihovem rednem torkovem art kino terminu.

Spored bo objavljen njihovi spletni strani in Facebooku, kjer bodo sproti obveščali tudi o prihajajoči abonmajski sezoni. “Želimo si vašega ponovnega obiska in srečanja.” je dodala ekipa kulturnega doma.

V kinodvoranah in gledališčih se sme, v skladu z Odlokom o začasni splošni omejitvi zbiranja ljudi na javnih krajih in mestih v Republiki Sloveniji, ki velja od 18. maja 2020, zbrati do 50 ljudi, so sporočili iz ministrstva za kulturo. Podrobna higienska priporočila za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 za kina in gledališča, ki jih je pripravil NIJZ pa najdete tukaj.

VIR: Kulturni dom Slovenj Gradec, Ministrstvo za kulturo, NIJZ