Search
Close this search box.

Karikature so zakon! – Vabljeni na Meškovo ulico (FOTO)

Na Meškovi ulici v Slovenj Gradcu si lahko ogledate razstavo KARIKATURE SO ZAKON!

KARIKATURE SO ZAKON! je projekt društva raum AU, katerega namen je osveščati o karikaturah kot edinstven medij, ki posreduje aktualne, kompleksne teme na humoren način. In s tem ciljem so člani raum AU izpeljali ustvarjalne delavnice, katere je vodil priznani karikaturist, Jože Aberšek Aba, ki je udeležencem poleg osnovnih tehnik risanja posredoval tudi dodatno, neobičajno perspektivo.

Mladi udeleženci Druge osnovne šole in PUM-a Slovenj Gradec, so nad karikaturami izredno navdušeni, nam je na otvoritvi potrdil tudi vodja projekta Rado Carlo Poggi, kot tudi, da so lokacijo razstave, ki bo do 20. oktobra na ogled na Meškovi ulici, izbrali načrtno, ker si ob dejstvu najstarejše slovenjgraške ulice, zasluži še kaj drugega, kot le “parkirno funkcionalnost”.

Nad razstavo in lokacijo pa so bili opazno navdušeni tudi lokalni odločevalci. Župan Mestne občine Slovenj Gradec, Tilen Klugler in v.d. direktorica JZ Spotur, Marija Lah, sta pozdravila poizkus ustvarjanja novih slovenjgraških prizorišč, ki posledično širijo mestno jedro.

Damjana Kotnik, vodja PUM-O Slovenj Gradec pa je na otvoritvi poudarila plodno sodelovanje s člani raum AU, s katerimi vedno radi sodelujejo. Vidno zadovoljen s projektom pa je tudi Jože Aberšek Aba, ki kot pravi, “z njimi seje ljubezen do karikatur”.

Prisrčno vabljeni na Meškovo ulico, kjer bo razstava KARIKATURE SO ZAKON! na ogled do 20. oktobra.

Dogodki