JSKD bo jutri odprl prijave za festival Europa Cantat

Organizatorji mednarodnega zborovskega festivala Europa Cantat, ki ga bo predvidoma julija prihodnje leto gostila Ljubljana, bodo v torek odprli prijave na festival, na katerega vabijo zbore, družine, pare, posameznike ter vse ljubitelje zborovske glasbe, ne glede na starost in predznanje. Prijave bodo odprte do 15. februarja 2021.
0c75ffbd-4479-40ca-9310-fa8950e1f7b5

Priprave na enega največjih mednarodnih zborovskih festivalov Europa Cantat 2021, ki ga bo Ljubljana v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti in Evropske zborovske zveze gostila prihodnje poletje, uspešno in z velikim optimizmom potekajo tudi v tem zahtevnem času, so sporočili organizatorji festivala. Že jutri, 15. decembra 2020, bodo odprli prijave na festival, na katerega vabijo zbore, družine, pare, posameznike ter vse ljubitelje zborovske glasbe, ne glede na starost in predznanje.

Vsi, ki želijo na festivalu aktivno sodelovati, se lahko prijavijo na festivalski spletni strani, tukaj. “Cene za slovenske udeležence bodo nižje, prijavnine pa fleksibilne, kar pomeni, da bodo organizatorji v primeru sprememb, povezanih s covid-19, prijavnine vrnili”, so sporočili z JSKD.

Če bo vse po načrtih bo Ljubljana poleti postala pojoče mesto, v katerem se bo med 16. in 25. julijem na 40 prizoriščih odvilo skoraj 200 glasbenih dogodkov. Udeleženci in obiskovalci se bodo lahko udeležili številnih ateljejev, množičnega petja na prostem, koncertov vabljenih tujih zasedb, drsalne revije ob zborovskem petju v živo ter številnih drugih projektov.

Na festivalu Europa Cantat 2021 bodo nastopile tudi vabljene vokalne zasedbe različnih žanrov – Tenebrae, Ringmasters, Singer Pur in Accent, ki bodo umetniške poslastice festivala. Poseben pa bo tudi cikel koncertov Prisluhni Sloveniji, ki je namenjen predstavitvi slovenske zborovske glasbe, ustvarjalcev in uspešnih zborov tujemu občinstvu.

“Vemo, da ponujamo fantastičen festival za vse, ki radi pojejo in so z glasbo kakorkoli povezani. Verjamemo, da se bodo ljudje z optimizmom ozrli v prihodnje poletje in ga del preživeli tudi z nami,” je povedala vodja festivala Europa Cantat Ljubljana 2021 Urška Bittner Pipan.

Ob tem je poudarila, da je eden največjih zborovskih festivalov, ki bo k nam pripeljal velike mednarodne zvezde zborovskega petja, za slovenske udeležence in udeleženke odlična priložnost, da stopijo v stik z najboljšimi ustvarjalci in se seznanijo z aktualnim svetovnim dogajanjem na področju različnih zvrsti vokalne glasbe.

Festival Europa Cantat poteka vsake tri leta v drugem evropskem mestu in pomeni veliko priznanje tako državi kot izbranemu mestu, saj so pogoji izbora izjemno zahtevni. Med pevci s celega sveta je izjemno priljubljen in jih običajno gosti kar okrog 4.000. Festival je namreč netekmovalne narave, namenjen izobraževanju, koncertom in druženju ob pesmi.

VIR: JSKD

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja