Search
Close this search box.

Foto utrinki iz odprtja razstave Pina Poggija (FOTO)

V petek so ob 80-letnici Pina Poggija v Koroški galeriji likovnih umetnosti odprli razstavo z naslovom Arte Utile po istoimenskem gibanju, ki ga je zasnoval umetnik.

Razstavo si lahko ogledate do 26. februarja 2020.

Razstava se začne zunaj, pred mestom, in sicer z obnovljeno skulpturo »S«, ki je del Poggijevega cikla Alfabet Arte Utile. Obnovo skulpture, ki stoji na severnem vhodu Slovenj Gradca vse od leta 1969 sta financirali Koroška galerija likovnih umetnosti ter Mestna občina Slovenj Gradec, izbor rumene in rdeče barve, ki ju je določil umetnik, pa je med občani sprožil različne odzive. V Italiji rojen umetnik je deloval v Nemčiji, po poroki s Slovenko, Slovenjgradčanko pa je od šestdesetih let prejšnjega stoletja dalje tudi tesno povezan našim umetniškim okoljem, še posebej s Koroško galerijo likovnih umetnosti, ki hrani večji del njegove zapuščine. Več o razstavi, ki si jo lahko ogledate do 26. februarja naslednje leto si lahko preberete v prispevku: V KGLU na ogled postavili dela, ki so nastala v sklopu gibanja Arte Utile ter tudi druge segmente Poggijeve umetnosti (FOTO)

ODPRTJE RAZSTAVE ARTE UTILE V KOROŠKI GALERIJI LIKOVNIH UMETNOSTI:

Razstava je nastala v sodelovanju z društvom raum AU in je poklon umetnikovem jubileju ter tudi priložnost, da širša javnost pobliže spozna umetniško smer Arte Utile, ki jo je leta 1965 v Manifestu zakoličil prav Pino Poggi.

Dogodki