Search
Close this search box.

FOTOGALERIJA: Tradicionalni Jožefov sejem zopet preseneča

V Slovenj Gradcu danes poteka tradicionalni Jožefov sejem.

Na sejmu se predstavljajo prodajalci z izdelki za široko potrošnjo kot tudi rokodelci iz Koroške in drugod.

Vsako leto sejem v mestno jedro Slovenj Gradca privabi mnogo obiskovalcev in tudi letos ni drugače. Prodajalci so z obiskom zadovoljni, več pa ga pričakujejo v času po kosilu.

Vsako leto unikaten

Postavitev sejma je vsem že poznana. Glavni trg v Slovenj Gradcu je zaprt, na vsaki strani ceste pa se predstavljajo prodajalci s svojimi izdelki. Sejem poteka čez celoten trg ter tudi do Župnijske cerkve sv. Elizabete Ogrske.

Je pa sejem kljub temu vsako leto unikaten. Vsako leto prodajalci ponujajo različne, drugačne, nove izdelke in vsako leto srečamo kakšnega novega prodajalca. Letos se nam je posebej predstavilo Steklarstvo Lukanc iz Gomilskega, ki prodajajo prav posebne krožnike, v katere je vložena posebna energija.

V krožnike, ki so jih poimenovali Elley je, kot pravijo, vložena posebna energija. Vsak posebej je ročno izdelan in dokončno oblikovan v talilni peči. Narejen je iz najbolj čistega kristalnega stekla v določeni kombinaciji oblik, barv, likov in simbolov, podprtih z radiestezijskimi meritvami.

Na krožniku Elley naj bi sadje počakalo tudi cel mesec.

Krožnik nudi zdravilne učinke na več nivojih. Krepi pozitivno energijo in zmanjša delovanje negativnih vplivov, so nam zaupali razstavljalci na sejmu.

Pohvalijo se nam tudi s certifikatom strukturne kakovosti vode, ki je izdan na osnovi testiranja z BionEvapovo metodo s strani inštituta za bioelektromagnetiko in novo biologijo.

Sicer pa smo na sejmu zasledili tudi mnogo lokalnih podjetnikov, kot so Kmetija Krevh, Čebelarstvo Žvikart Vuzenica, Perger 1757 in drugi.

Časa še imate za obisk, zato hitro v Slovenj Gradec.

Dogodki