Search
Close this search box.

FOTO: Že tako pestro dogajanje na 17. Ravenskih dnevih danes dodatno popestril 120-metrski štrudl

17. Ravenski dnevi so v polnem teku. Zaradi tradicionalnega Avguštinovega sejma je cel dan popolna zapora regionalne ceste Ravne na Koroškem – Kotlje.

V okviru 17. Ravenskih dneh danes na več lokacijah na Ravnah potekajo številni zanimivi dogodki. Posebno zanimiv dogodek se je zgodil dopoldan, ko so pripravili kar 120 metrov dolg jabolčni zavitek. Zavitek so iz 170 kg jabolk, 8 ur, pripravljali prostovoljci Koroškega medgeneracijskega centra ter Koroškega doma starostnikov.

FOTO: Koroški medgeneracijski center

Sreda je najbolj pester dan Ravenskih dni

Da je sreda najbolj pester dan Ravenskih dni pričajo številni drugi dogodki. Od 8. ure dalje v centru mesta poteka tradicionalen Avguštinov sejem in prireditev pod dežnikom (kulinarična tržnica, domača umetnostna obrt, Kuhina za vse okuse), med 8. in 14. uro je potekalo balinanje – odprto prvenstvo za upokojence.

V oz. pred Kulturnem centru je potekala “Kulturna plaža (raje plaža ob Suhi, kot suha plaža)”, v okviru katere je nastopila odlična Dunja Vrhovnik, zgodila se je Predstava Osvobajanje (Gledališče DELA), ob 15. uri je potekal Lutkovni poligon za otroke, ves čas pa so potekali vodeni ogledi po razstavi Irmgard Schaumberger – Videti drugače, vodenje po galeriji, branje v dvoje in druženje ob kavi.

VIDEO: Dogajanje pred Kulturnem centru Ravne (posneto v živo – KC Ravne)

Kulturna plaža 🎉

Objavil/a KC Ravne dne Sreda, 22. avgust 2018

Že od 12. ure naprej pred Gostilno Lečnik poteka pečenje eko vola, kjer nastopa tudi Ansambel S.O.S. Kvintet. Ob 16. uri je na Partizanski ulici 4. Festival Rpičevega zosa, v Local baru pa ob 20. uri sledi zabava z Rock Bandom v živo.

Trg je že ves dan poln obiskovalcev, ki so navdušeni nad pestrim dogajanjem.

VIDEO: Kuhina za vse okuse (Posnetek ZKŠTM Ravne)

Kuhína za vse okuse! 👌 #ravenskidnevi

Objavil/a ZKŠTM Ravne dne Sreda, 22. avgust 2018

 

FOTO: ZKŠTM Ravne