FOTO: Planinsko društvo iz Sarajeva si je ogledalo lepote Koroške

FOTO: Osebni arhiv

Skupina treh planinskih društev (PD Mislinja, PD Slovenj Gradec in PD Dravograd), pod skupnim imenom Štajga, so gostili društvo iz Sarajeva in se skupaj povzpeli na vrh Pece ter si ogledali del Koroške.

FOTO: Osebni arhiv
Skupina planincev, pod skupnim imenom Štajga, so letos maja gostovali pri PSD Zlati Ijiljan iz Sarajeva, kjer so obiskali planine Trebević, Bjelašnico, Igman z olimpijskimi objekti in pa mesto Sarajevo. Dogovorili so se za ponovno snidenje, tokrat pri nas.
 
Tako je 41 članov PSD Zlatni ljiljan prišlo v soboto, 23. avgusta., okoli 11. ure, z namenom, da se povzpnejo na vrh Pece in si kasneje ogledajo še del Koroške.

Pričakali smo jih pri Domu Kralja Matjaža in skupaj smo se odpravili najprej na Dom na Peci in nato po krajšem počitku na sam vrh. Nekaj nas je šlo z njimi po zahtevni varovani poti, nekaj pa jih je spremljalo na vrh po lažji poti. Prav vsi so osvojili vrh Pece. Prenočili smo v planinskem domu na Peci in zjutraj ob 7. uri smo najprej odšli do votline Kralja Matjaža, nato pa do doma Kralja Matjaža. Tam smo jim pripravili manjšo pogostitev in razdelili spominska darila z emblemom naše planinske skupine Štajga. Po tem so si ogledali še Rudnik Mežica in po ogledu odšli proti domu, s krajšim postankom v Mariboru,” so nam zaupali iz Štajge.

 

Kot pravijo, je bilo nadvse veselo in prijetno druženje, katerega niti sobotni dež, ko so se odpravili na vrh Pece, ni prav nič zmotil. V nedeljo pa jih je že zjutraj pozdravilo sonce. 

Razšli so se z obljubo, da se naslednje leto spet vidijo, takrat ponovno v Bosni. Do takrat pa bodo ohranjali stike preko socialnih omrežij.

[foldergallery folder=”wp-content/uploads/old/slike/planinskodrustvostajga” title=”Galerija slik”]

FOTO: Osebni arhiv

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.