FOTO: Dobrodelna dražba UNIKATI za lahko branje v polnem zamahu

Zavod RISA bo letos celoten izkupiček dobrodelne dražbe namenil izidu knjige Aksinije Kermauner, ki bo tako postal prvi avtorski leposlovni roman za lahko branje v Sloveniji.

ca518bf183c339c376b4bdc5c275df01

Zavod Risa je nevladna organizacija, ki želi branje približati tudi tistim, ki zaradi različnih vzrokov težje berejo. To so lahko slabovidne osebe ali pa ljudje z motnjo v duševnem razvoju ali po poškodbi glave, lahko pa so tudi tujci, ki se slovenskega jezika šele učijo. Zanje izdajajo dvomesečni časopis z lahko berljivimi vsebinami, priredili pa so tudi že več klasičnih del slovenske in svetovne književnosti, med drugim Visoško kroniko Ivana Tavčarja ter Romea in Julijo Williama Shakespeara. Gre za poenostavljen jezik s krajšimi stavki in preprostimi besedami, besedilo je natisnjeno z večjo pisavo in opremljeno s slikovnim gradivom.

Svojim bralcem želijo omogočiti še več kvalitetnih vsebin, zato so se tudi letos po dobrih izkušnjah iz preteklih let odločili organizirati spletno dražbo UNIKATI 2015, ki se je pričela 16. novembra, zaključila pa se bo v nedeljo, 29. novembra. Veliki finale bo skcija doživela 4. decembra ob 17.00 v Kulturnem domu na Ravnah na Koroškem, kjer bodo priredili čajanko in licitacijo v živo. 

[foldergallery folder=”wp-content/uploads/old/slike/2015/unikati” title=”Galerija slik”]

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.