FOTO: 22. mednarodni Festival Suha-Dravograd

V čudovitem ambientu cerkve sv. Vida v Dravogradu ter renesančnega suškega gradu je 20. in 21. junija potekal 22. mednarodni Festival Suha-Dravograd, ki se je petnajstič zaporedoma vršil v čezmenjem sodelovanju.

Tako dravograjska županja Marjana Cigala kot Gerhard Visotschnig s Suhe sta pohvalila mednarodni značaj in odličen izbor vrhunskih pevskih skupin iz Avstrije, Slovenije in Madžarske.

Nad 600 oboževalcev vrhunske vokalne glasbe je navdušeno ploskalo skupinam “Jazzation” iz Budimpešte, “Sestram Trobec Žagar” iz Ljubljane, moškemu oktetu “Voices Unlimited” iz Salzburga, ter domačemu “Oktetu Suha“.

Festivalskega sprejema v suškem grajskem vrtu se je udeležila vrsta častnih gostov, med njimi Nužej Tolmaier za KKZ, direktor in presednik Posojilnice Pliberk, Joško Nachbar in Fric Kumer, šef Zadruge Pliberk, Herman Enzi, direktor koroške gospodarske zbornice Rudi Bredschneider, predsednik Slovenske gospodarske zveze Benjamin Wakounig, predsednica Zbora narodnih prestavnikov NSKS Sonja Kert-Wakoung, in mnogi drugi.

[foldergallery folder=”wp-content/uploads/old/slike/oktetsuha” title=”Galerija slik”]