Search
Close this search box.

FOTO: 20 let literarne sekcije Beseda obeležili s prireditvijo in izdajo Zbornika

Člani literarne skupine Kulturnega društva Dravograd sekcija Beseda, so lani praznovali 20 let neprekinjenega delovanja, kar so obeležili s prireditvijo, na kateri so predstavili tudi Zbornik.

Ob dvajsetem jubileju so si namreč zadali nalogo, da bodo izdali Zbornik. V njem so se predstavili s svojimi literarnimi deli. Sodelovalo je 12 odraslih in 24 otrok v sodelovanju z mentoricama Simono Jerčič Pšeničnik in Ireno Kašman.

Na prireditvi, ki je bila 22. februarja v dvorcu Bukovje, se je zbralo lepo število ljubiteljev pisane besede. V obdobju 20. let so člani sekcije napisali veliko pesmic in črtic ter izdali kar nekaj svojih knjig, kar je pravzaprav tudi njihovo poslanstvo. Poleg tega pa včasih s svojimi prispevki popestrijo tudi kakšen kulturni dogodek. Lepo je doživeti kulturno obarvane dogodke, še dalj pa se ohranijo, če so tudi zapisani. “V začetku je bila Beseda in Beseda je bila pri Bogu …”

Ob okroglem jubileju so se za dobro sodelovanje iskreno zahvalili Občini Dravograd, JSKD gospodu Robiju, Dravitu, Kulturnemu društvu in Knjižnici Dravograd.

Besedilo in fotografije: predsednik Janez Jurič Vančy

Dogodki