Search
Close this search box.

Filmski teden bo prazničen

Letošnji filmski teden, pod okriljem katerega bosta realizirana festival animiranega filma Zebra in festival kratkega filma SHOTS, se bo v Slovenj Gradcu odvijal od 1. do 8. avgusta.

Na novinarski konferenci, ki je potekala prav danes v atriju čajnice PEČ, izvemo, da bo filmski teden v znamenju praznovanja, SHOTS namreč obeležuje peti, Zebra pa tretji rojstni dan. 

Kot pove direktorica festivala Zebra, Maša Flogie, bo otvoritev pripadala festivalu Zebra, ki v svoje okrilje vabi predvsem mlajše generacije in v sklopu katerega si bodo lahko obiskovalci ogledali 24 filmov, na štirih različnih prizoriščih. 

Sočasno pa bo potekalo tudi dnevno dogajanje, za katerega bodo skrbeli mestni frizerski saloni z izdelavo filmskih pričesk, ekipa za izdelavo obraza in možnost hoje po traku.

Festival kratkega filma SHOTS pa se pričenja s četrtkom, 6. avgusta, ob 19.00 uri, v sklopu katerega si bo v treh večerih moč ogledati 13 filmov iz 9 različnih držav. 

Tudi peta edicija, kot pove Tomo Novosel, direktor festivala SHOTS, sledi ideji rdeče niti festivala, ki je tudi tokrat poklon obiskovalcem, saj so po mnenju organizatorjev prav obiskovalci srce festivala.

Doprinos, s katerim se bogati celotna lokalna skupnost, pa je na novinarski konferenci izpostavila podžupanja MOSG, Martina Šisernik, ki poleg prepoznavnosti vidi moč festivala v povezovanju občanov in približevanju filmske kulture nasploh.

Poleg animiranih in kratkih filmov organizatorji obljubljajo še dve glasbeni presenečenji, nastop glasbene skupine Bagage in nastop Severe Gjurin z zasedbo, pri čemer je gled vseh dogodkov za obiskovalce brezplačen.

Dogodki

Letošnji filmski teden, pod okriljem katerega bosta realizirana festival animiranega filma Zebra in festival kratkega filma SHOTS, se bo v Slovenj Gradcu odvijal od 1. do 8. avgusta.