Search
Close this search box.

Festival Suha-Dravograd prestavljen na jesen

Festival Suha 2021 bo potekal jesen in ne ta mesec, kot je bilo načrtovano.

Zaradi še vedno obstoječih vladnih ukrepov v zvezi s Covid-19 pandemije se je Oktet Suha v dogovoru z družino Liaunig in vsemi soprireditelji iz Koroške in Slovenije odločil, da se letošnji Festival Suha 2021, ki je bil načrtovan 18.-19. junija, prestavi na jesen, so sporočili organizatorji dogodka.

Letošnji festival Suha-Dravograd je prestavljen na 10. in 11. september 2021. Bo pa izpeljan v znamenju in duhu CARINTHIja 2020. Povabljene so skupine iz evropskih regij, ki imajo podobno zgodovino kot Koroška. Veselimo se pestre kulturne jeseni.

Preberite tudi: Pozitiven zaključek leta za Oktet Suha, ki naslednje leto praznuje 40. obletnico delovanja

Pri tem naj še spomnimo, da je od leta 1993 naprej suški grad prizorišče mednarodnega festivala oktetov Suha, občina Dravograd pa na njem sodeluje od leta 2000 naprej. Celotni program pripravljajo v Vidovi cerkvi v Dravogradu. Festival združuje oktete in podobne skupine iz Avstrije in sosednjih držav ter jim omogoča kulturno izmenjavo in skupne nastope. Na festivalu v prvi vrsti sodelujejo vokalne skupine, glede sestave skupin pa organizatorji upoštevajo tudi kulturne posebnosti v posameznih deželah. Pomemben delež ima ljudska umetnost. Doslej so na festivalu gostovale skupine iz Avstrije, Slovenije, Italije, Madžarske, Češke in Slovaške, Hrvaške, Ukrajine, Švedske, Švice, Francije, Velike Britanije in Turčije.

Dogodki

Festival Suha 2021 bo potekal jesen in ne ta mesec, kot je bilo načrtovano.