Search
Close this search box.

Festival animiranega filma Zebra privabil preko 700 obiskovalcev iz celotne Slovenije

Zebra se je letos že tretje leto zaporedoma sprehodila skozi Slovenj Gradec. Festival, ki je potekal pretekli vikend na različnih prizoriščih v mestnem jedru je znova navdušil.

Filmski teden so otvorili na sončno soboto z Zebro festivalom animiranega filma. Maša Flogie je povedala, da so organizatorji tako kot lansko leto tudi na letošnji Zebri občutili ogromno podpore in srčnih, pozitivnih odzivov
s strani obiskovalcev. “Na festivalu nas je presenetilo veliko obiskovalcev: od turistov, ki v teh dneh dopustujejo v Slovenj Gradcu in so presenečeno spraševali, kako to, da se festival odvija brez vstopnine, predvsem pa izrazili veliko navdušenje nad izborom animiranih filmov ter čarobnim vzdušjem, ki ga je festival podaril mestu. Nato so nas presenetili obiskovalci, ki so se pripeljali iz različnih koncev Slovenije, saj so za festival izvedeli preko medijev oz. družbenih omrežjih, oz. so prišli po priporočilu prijateljev, ki so festival obiskali že lansko leto.” razloži Flogiejeva in doda, da se je vseh skupaj v dveh Zebrinih dnevih, tako kot v lanskem letu, zvrstilo preko 700.

Doda še, da so prejeli veliko pohval glede izbora filmskega programa, pravljično zasnovane vizualne podobe, večernega dogajanja. “Ponovno pa jih je navdušil že lansko leto vzpostavljen koncept prostega prehajanja med filmskimi prizorišči s pomočjo Zebrinega zemljevida, saj je obiskovalcem všeč možnost svobodnega kroženja po prizoriščih in obfestivalsko dogajanje (poslikava obraza, ponudba sladkih vafljev, friziranje, risanje po mestni cesti). Prav ta koncept je letos tako nam (organizatorjem) kot obiskovalcem pomagal pri upoštevanju vseh priporočil NIJZ.” še pove.

V letošnjem letu so organizatorji izmed štirih filmskih programskih sklopov enega posvetili tistim obiskovalcem, ki so posebej navdušeni nad animirani filmi, saj je bil skoraj enkrat daljši kot pa ostali trije sklopi. “Poimenovali smo ga “za tiste s kondicijo”. Ta novost je prejela veliko pohval in navdušenja predvsem s strani starejše publike, saj so letos festival Zebra obiskale prav vse generacije.” razloži Flogiejeva in še pove, da je festival letos prvič potekal v popoldanskem oziroma večernem delu (od 17. do 21. ure), v nedeljo pa je potekal dopoldan od 9. do 13.ure.

“Ker je večerni del orisal posebno pravljično vzdušje in predvsem, ker so obiskovalci zelo pozdravili to novost, smo se odločili, da bo večerno dogajanje postalo Zebrina stalnica, ki jo bomo še nadgradili.” zaključi Flogiejeva.

Od 6. do 8. avgusta pa bo potekal Filmski festival SHOTS, katerega program si lahko pogledate tukaj.

Dogodki