Search
Close this search box.

Dravograjski osnovnošolci prepoznani kot odlični gledališčniki

Pionirski dom, Center za kulturo mladih, je letos že šestnajstič organiziral tradicionalni Otroški festival gledaliških sanj, ki so se ga udeležili mladi gledališki ustvarjalci iz Slovenije, zamejstva in tujine. Koroško je zastopala OŠ Neznanih talcev Dravograd.

V devetih dneh festivala, ki je potekal med 3. in 13. aprilom 2018 v Ljubljani, je nastopilo je 45 otroških gledaliških skupin iz Slovenije, Makedonije in Hrvaške. Sodelovalo je 664 otrok, njihove predstave pa si je ogledalo 8100 gledalcev. Uprizoritve so bile v slovenskem, madžarskem, angleškem in hrvaškem jeziku. Mladi Korošci so se predstavili z igro nemškega dramatika Paula Maara “Ta moj zaboj“. Njihov trud in talent je prepoznala tudi strokovna žirija in jih nagradila. Osvojili so priznanje in kipec za najboljšo gledališko predstavo 1. in 2. triade in priznanje za udeležbo, prejeli pa so tudi nagrade kot posamezniki. Urška Sekuti in Tilen Kralj sta dobila priznanji “nadebudna igralka” in “nadebudni igralec”, mentor oz. režiser Franci Kotnik pa je prejel priznanje za najboljšo gledališko predstavo 1. in 2. triade ter posebno nagrado štiričlanske žirije za mentorsko delo.

Festival prinese osnovnošolcem veliko izkušenj, od spoznavanja, druženja, pridobivanja novih ustvarjalnih idej, do novega pozitivnega izziva in potrditve. Hkrati pa festival predstavlja enkratno priložnost, da se gledališke skupine in njihovi mentorji med seboj spoznajo, ocenijo svoje dosedanje delo ter dobijo koristne nasvete za delo vnaprej.

Dogodki