Dravograjčanka Daša Vinšek zmagovalka umetniškega natečaja Koroška, kdo si?

Prejšnji teden se je zaključil umetniški natečaj Koroška, kdo si?, ki ga je organiziral Klub koroških študentov v sodelovanju s Koroškim mladinskim kulturnim centrom Kompleks in Galerijo Ravne. Zmagovalka natečaja je Daša Vinšek, ki si je tako zagotovila samostojno razstavo v Galeriji Ravne v letu 2022.
Slika 1
Daša Vinšek z ročno narejenim unikatnim nakitom

Umetniški natečaj »Koroška, kdo si?«, ki ga je organiziral Klub koroških študentov (KKŠ) v sodelovanju s Koroškim mladinskim kulturnim centrom Kompleks (KMKC Kompleks) in Galerijo Ravne že tretje leto zapored, je potekal med 1. marcem in 10. aprilom 2021. Namen natečaja je mladim koroškim umetnikom ponuditi priložnost, da se predstavijo širši javnosti.

Zasedanje žirije v sestavi Anastazija Pirnat, lanskoletna zmagovalka natečaja, Jernej Kožar, predstavnik Galerije Ravne, in Anže Šumah, predstavnik Kluba koroških študentov, je potekalo v četrtek, 22. aprila 2021. Žirija je podrobno preučila vse prispele vloge in po tehtnem premisleku soglasno odločila, da prvo nagrado, to je samostojno razstavo v Galeriji Ravne, podeli Daši Vinšek, so sporočili organizatorji natečaja.

Daša Vinšek (1998) živi Dravogradu in zaključuje študij na ALUO v Ljubljani, smer Unikatno oblikovanje – steklo in keramika. Žirija je v njenih delih prepoznala izhodišča za nadaljnji umetniški razvoj. Predvsem so žirijo prepričala najnovejša dela, v katerih poustvarja splošno stisko vsakdana. Z izjemno subtilnostjo in občutkom med vsemi prijavitelji pokazala najzrelejšo umetniško držo, ki je prepričala žirijo, da ji podeli prvo nagrado – samostojno razstavo v Galeriji Ravne v letu 2022.

Daša Vinšek o svojih delih: »Moja dela so v materijo preliti občutki in doživetja; jaz. V njihovem osrčju ležita nenehna želja po raziskovanju svojih notranjih prostranosti in želja po kreativnosti. Natančnost in premislek v iskanju avtentičnosti prave forme me vodi med steklom, keramiko in drugimi materiali.«

Besedilo: Anže Šumah – soorganizator umetniškega natečaja Koroška, kdo si?

Preberi še:  V Slovenj Gradcu se ustanavlja območna ljubiteljska likovna sekcija
Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

prijavi se

prijavi se v svoj račun