Dobrodelni koncert: Mali Kris dobil prvo zmago, zdaj na vrsti njegovi prijatelji

V ponedeljek, 7. oktobra, bo v Kopru v okviru sodelovanja Radia Capris in društva Palčica Pomagalčica izpeljan dobrodelni večer z naslovom Koncert za Krisove prijatelje.

Po poročanju Primorskih novic bodo na koncertu s pričetkom ob 19. uri v dvorani Osnovne šole Koper nastopili Jan Plestenjak, Lea Sirk, Žiga Rustja, Challe Salle, Nina Pušlar, Rudi Bučar, Drill, Slavko Ivančić, Manca Špik, Kvatropirci, Easy, Anika Horvat in Tržaški partizanski pevski zbor Pinko Tomažič.

Caprisov dobrodelni koncert je namenjen tako praznovanju nadvse uspešno izvedene dobrodelne akcije za malega Krisa kot tudi za odprtje novega poglavja pri zagotavljanju pomoči njegovim prijateljem.

Po tem, ko s(m)o Slovenci v eni največjih dobrodelnih akcij v zgodovini naše države v pičlih sedmih dneh za zdravljenje Krisa Zudicha družno zbrali več kot 3,7 milijona evrov, je koncert, s katerim je Radio Capris prvotno nameraval pomagati prav omenjenemu malčku, zdaj dobil nekoliko drugačen namen.

“Kris je dobil prvo zmago. Njegova družina in društvo Palčica pomagalčica želita, da ta zgodba zdaj pomaga pričarati nasmehe tudi na obraze drugih otrok – drugih ‘Krisov’, ki potrebujejo našo pomoč. Že napovedani ponedeljkov koncert bo tako namenjen Krisovim prijateljem,” je za Primorske novice pojasnil programski urednik Radia Capris Mitja Čehovin.

Cloten zkupiček od prodanih vstopnic bo namenjen dobrodelnemu društvu Palčica pomagalčica, ki zagotavlja, da bodo vsa sredstva prišla v prave roke – do Krisovih prijateljev, ki prav tako kot on sam nujno potrebujejo denar za zdravljenje.

Izredno lepo gesto bodo dopolnili tudi glasbeniki, ki so se tako tako kot organizatorji in vsi ostali sodelujoči, v celoti odpovedali honorarju.

Več iz istega kraja