Search
Close this search box.

Danes odprtje fotografske razstave: Ni nam vseeno, želimo lepši svet!

Danes ob 16. uri bo v Slovenj Gradcu na Trgu svobode potekalo odprtje ene prav posebne razstave, ki si jo lahko ogledate tudi vi. Pripravili so jo mladi med 11 in 14 let, ki so sodelovali v programu Canon Young People Programme.

Fotografska razstava “Ni nam vseeno, želimo lepši svet!” je plod ustvarjalnega dela desetih mladih Korošic in Korošcev, ki jim ni vseeno za njihovo prihodnost. Skozi fotografije sporočajo svoje zgodbe, svoja opažanja in svoje predloge, kako lahko skupaj naredimo lepši svet za vse.

“Da nam to uspe, seveda potrebujemo vaše sodelovanje. Tvoje, župan, tvoje, mestni svetnik, pa tvoje, biznismen, tvoje, uspešna direktorica. Tudi ti nam moraš pomagati, prijatelj, prijateljica, starš, brat, babica in dedek, sestrična, čevljar, poštar, prodajalka, odvetnik, vodovodar, pek, čistilka, vodja izmene, učiteljica, vzgojitelj, inštruktorica v avtošoli, športnik, kulturnik, nepremičninska agentka, finančna svetovalka, serviser, umetnik … slehernik. Tudi če svojega poslanstva ne najdeš zapisanega v zgornjem tekstu, nam moraš pomagati pri našem. NAREDITI SVET LEPŠI,” so v povabilu zapisali organizatorji dogodka, o katerem si lahko več preberete TUKAJ.

Fotografije so nastale v okviru programa CANON YOUNG PEOPLE PROGRAMME, katerega ustanovitelj je Canon Europe, v Sloveniji pa ga v njihovem imenu izvaja podjetje Canon Adria d. o. o., ki je tudi generalni pokrovitelj razstave. Program se naslanja na cilje trajnostnega razvoja Organizacije združenih narodov (UN). V okviru teh ciljev so mladi poiskali, prepoznali in fotografirali področja, pri katerih vidijo možnosti in priložnosti za izboljšave v naši družbi.

Program je bil izveden na Koroškem na pobudo mentorja Matica Borkovića, režiserja in fotografa pri 8Production, koroški kreativni video-produkcijski hiši. Tekom programa so mlade ustvarjalce naučili povedati lastno zgodbo in jim s fotografsko opremo pomagali njihove zgodbe ujeti v objektiv ter jih postaviti na ogled širši množici ljudi. “DALI SMO JIM GLAS. ŽELIMO, DA GA SLIŠITE!,” so navedli.

Razstavo podpirajo: Canon Adria, d.o.o., Mestna občina Slovenj Gradec, Tilen Klugler, župan MO Slovenj Gradec.

Vir: Facebook dogodka Otvoritev fotografske razstave: Ni nam vseeno, želimo lepši svet!

Dogodki

Danes ob 16. uri bo v Slovenj Gradcu na Trgu svobode potekalo odprtje ene prav posebne razstave, ki si jo lahko ogledate tudi vi. Pripravili so jo mladi med 11 in 14 let, ki so sodelovali v programu Canon Young People Programme.