Search
Close this search box.

Člani Akademske folklorne skupine France Marolt se udeležujejo svetovne razstave v Dubaju

Člani Akademske folklorne skupine France Marolt se bodo na povabilo SPIRIT Slovenija udeležili svetovne razstave Expo 2020 v Dubaju.

Prva skupina plesalcev in godcev se je v ZAE odpravila že 3. 2. 2022, saj bodo sodelovali na različnih dogodkih v okviru slovenskega paviljona. Drugi del skupine pa se bo plesalcem v Dubaju pridružil 5. 2. 2022. V okviru gostovanja se bo skupina predstavila na številnih dogodkih v okviru slovenskega paviljona, vrh pa bo gostovanje doseglo 8. 2. 2022, ko se bodo folklorniki AFS France Marolt skupaj z vokalno skupino Jazzva, v Dubaju živečo slovensko operno pevko Tajdo Jovanović in vrhunskim harmonikarjem Markom Hatlakom predstavili na Slovenskem nacionalnem dnevu na Expu 2020 in Osrednji slovesnosti v čast Republiki Sloveniji na glavnem trgu Al Wasl.

V Dubaj se tako v celotni postavi odpravlja kar šestnajst članov društva, dvanajst plesalcev in štirje glasbeniki.

Akademska folklorna skupina France Marolt se bo za to priložnost predstavila z zanimivimi koreografijami, ki sestavljajo železni repertoar skupine. Črnjan Luka Kropivnik, umetniški vodja skupine je za to priložnost izpostavil: »Na Expu se bomo predstavili s koreografijami, ki so slovenski publiki dobro poznane, tuji publiki pa predstavljajo eksotiko in so vedno dobro sprejete. Naš glavni cilj je pokazati kostumsko in plesno pestrost Slovenije, kar bomo storili s prilagojeno kostumsko podobo, ki pokaže Slovenijo v malem in je delo vodje garderobe AFS France Marolt, Špele Zamrnik. Pri takem formatu prireditev, kjer je osnovna funkcija prikazovanja predstavitvena, se nam je zdelo prav, da tudi kostumsko podobo pripravimo v vsej svoji raznolikosti.«

Predsednik Akademske folklorne skupine France Marolt, Tadej Zadravec pa je ob tej priložnosti izpostavil velik organizacijski zalogaj, ki ga takšno gostovanje prinaša v obdobju trenutne zdravstven situacije in zahvalo vsem, ki so se aktivno vključili v pripravo vse dokumentacije in ažurno komunikacijo z vsemi deležniki, da bo skupina gostovanje lahko izpeljala. Zaupanje, da lahko skupina na takšni prireditvi nastopi pa pomeni veliko čast in priznanje za dosedanje delo.

Besedilo: AFS France Marolt

Dogodki

Člani Akademske folklorne skupine France Marolt se bodo na povabilo SPIRIT Slovenija udeležili svetovne razstave Expo 2020 v Dubaju.