Search
Close this search box.

Branje, druženje in zabava: “Bralni vlak” vas popelje v čudežne svetove

Na pot se je odpravil Bralni vlak, zabavna literarna družinska aktivnost, kjer skupaj bereta otrok in odrasla oseba.

V dnevih, ko smo ujeti med štiri stene in je računalnik naša edina povezava s svetom, se je včasih težko odlepiti od zaslona. Branje pomirja, preganja tesnobnost, z branjem vzdržujemo mentalno kondicijo. A kako za branje v teh norih dneh motivirati otroke? Pridružite se Bralnemu vlaku in verjamemo, da bo vaš otrok bral z navdušenjem,” so zapisali pri KUD Sodobnost International.

Kaj je Bralni vlak?

Bralni vlak je zabavno tekmovanje, ki k sodelovanju vabi bralni tandem, otroka in odraslo osebo (starša, skrbnika, babico, dedka, strica ali teto), kjer z branjem knjig nabirata vagone in s tem tekmujeta z drugimi lokomotivami, torej z drugimi tekmovalnimi pari. Za udeležbo sta potrebna dva, ki iščeta motivacijo ali pa bi svoje navdušenje rada delila ter se z domišljijo odpeljala na različne konce sveta, resničnega ali izmišljenega.

V vaših rokah se lahko znajde katera koli knjiga,  Kaj berejo drugi tekmovalci, lahko preverite na tekmovalnem peronu.

Tekmovanje se je začelo 21. marca in bo trajalo do 23. aprila 2021. Takrat se bo v zabavnem literarnem kvizu pomerilo pet tandemov, ki bodo svojim lokomotivam priključili največ vagonov. Zmagovalni tandem bo nagrajen z obiskom VETROVNIKA.  

FOTO: KUD Sodobnost International

K bralnemu vlaku se prijavite z izpolnjeno prijavnico na Vstopni postaji, ki jo najdete v razdelku Literarni kolodvor.  Prejeli boste tekmovalno lokomotivo, ki bo predstavljala vaš tekmovalni tandem – zanjo si izberete ime. Ob tem vam bodo podarili nepogrešljivo bralno opremo: vrečko z Doživetnikom, knjižnimi kazalkami, knjižico vagonov in še čim. Tako boste pripravljeni, da se po bralnih tirih odpeljete v daljne domišljijske pokrajine! Daljši bo vaš vlak, več boste vedeli. Igro bodo popestrili s SUPERVAGONI

VIR: KUD Sodobnost International

Dogodki