Search
Close this search box.

Božična zgodba z živimi jaslicami v Črni

V Črni na Koroškem so v nedeljo pripravili že peto božično zgodbo z živimi jaslicami. Simpatično zgodbo so tokrat uprizorili člani DPD Svoboda, Gledališka skupina mladih pod vodstvom Gvida Jančarja in Vokalno instrumentalna skupina Stečine, pod vodstvom Cecilije Piko.

Tradicionalna prireditev je v središče Črne tudi tokrat privabila veliko obiskovalcev, od blizu in daleč. Med njimi je bilo veliko takšnih, ki so po rodu Črnjani, zdaj pa živijo drugje in se v rodno vas radi vračajo, še posebej med prazniki.

Po besedah županje mag. Romane Lesjak je obiskovalcev iz leta v leto več, »kar pomeni, da se je prireditev dobro prijela,« pove Lesjakova. Med tem se v bližini že zasliši glas mlade družine iz Ljubljane, »tudi mi zelo radi pridemo pogledat te jaslice,« pove gospa, ki je navdušena nad videnim. »Predvsem pa so uživali otroci, ki so lahko ovčke božali, osla pa celo zajezdili,« še doda.

V Črni imatjo vsa leta svoj prostor v božični zgodbi tudi ovčke in osliček, ki jih v center iz bližnje kmetije pripelje gospod Izidor Vajdl, po domače Senčnikov Dori, brez katerega si jaslic v Črni ne znajo predstavljati.

»Zelo sem mu hvaležna, da sodeluje z nami«, pove Lesjakova. Dorijo, kot ga imenujejo domačini, pa so hvaležni tudi obiskovalci, predvsem starši otrok, saj je ogled živali in stik z njimi pravi raj ravno za najmlajše.

Dogodki