Search
Close this search box.

Bodi umetnik – zaključna mednarodna razstava ‘Igraj se z mano’ v Koroški galeriji likovnih umetnosti

Koroška galerija likovnih umetnosti že četrtič zapored gosti Mednarodno potujočo razstavolikovnega natečaja »Igraj se z mano«, ki ga organizirata Center Janeza Levca Ljubljana in Društvo za kulturo inkluzije. 

Razstava Igraj se z manoPo otvoritveni razstavi, ki je bila konec januarja v Cankarjevem domu, je razstava potovala po Sloveniji, svojo pot pa je zaključila 7. oktobra v Koroški galeriji likovnih umetnosti. Na letošnjem natečaju je sodelovalo 288 šol, zavodov in drugih ustanov iz Slovenije in tujine s 5069 prispelimi deli. 

Cilj natečaja in razstav je spodbujanje inkluzije med otroci, mladostniki in odraslimi osebami s posebnimi potrebami in večinsko populacijo vseh generacij. S tem namenom je zasnova razstav prilagojena temu, da se sodelujoči družijo, deležijo delavnic in skupaj postavijo razstavo.

Letos bo en sklop delavnic, skozi katero bodo udeleženci tudi postavili razstavo, pripravila Koroška galerija likovnih umetnosti, drugi sklop delavnic pa udeleženci mednarodne izmenjave »Srce in duša inkluzije«, ki prihajajo iz Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Črne Gore, Makedonije in Slovenije. Sodelovali bodo učenci lokalnih osnovnih šol, Gimnazije Slovenj Gradec in VDC Muta in Slovenj Gradec.

Mednarodna potujoča razstava Bodi umetnik – Igraj se z mano, bo v KGLU na ogled do nedelje, 11. oktobra 2015.

Dogodki