Search
Close this search box.

15 umetnikov ustvarjalo podobe Dravograda in okolice v jesenskem času (FOTO)

V času od četrtka, 6. oktobra do nedelje, 9. oktobra, je bil Dvorec Bukovje atelje petnajstim umetnikom iz različnih krajev Slovenije in tudi iz zamejstva. Potekal je namreč že 29 -ti likovni Ex tempore.

V četrtek, 6. oktobra, popoldne so se umetniki zbrali v prijetnem zavetju Dvorca Bukovje, ki je za nekaj dni postal njihovo domovanje in delovno okolje. Pod okriljem JSKD Območne izpostave Dravograd v sodelovanju z JZ Dravit je 15 umetnikov ustvarjalo podobe Dravograda in okolice v času, ko je pokrajina ujeta v najlepše jesenske pisane barve.

Letos so se likovne kolonije udeležili Tone in Mili Pačnik iz Ljubljane, Zdravko Dolinšek iz Radenc, Dana Krpič in Danila Štrucelj iz Gornje Radgone, Veljko Toman iz Rakitne, Branko Gajšt iz Majšperka, Ivo Kolar iz Topolšice, Miro Švigelj iz Borovnice, Helmut Blažej iz Šmihela pri Pliberku, Alojz Krevh, Stanislav Brodnik- Cico in Marjan Gregorc, vsi trije s Prevalj ter domačina Nataša Zavec in Srečko Frühauf.

Nastala so čudovita dela, ki bodo ostala v lasti občine Dravograd. Dela so bila javnosti predstavljena na razstavi v Dvorcu Bukovje, katere odprtje je potekalo v soboto, 8. oktobra, ob 17. uri. Za glasbeno popestritev dogodka je poskrbel Moški pevski zbor Štefan Goršek-Čaki pod vodstvom Eve Mori. Dela bodo na ogled v delovnem času Javnega zavoda Dravit vse do konca leta.

FOTOGALERIJA

Besedilo: Robert Preglau, koordinator OI JSKD Dravograd

Dogodki