Wolfov poletni festival začenjajo s koncertom Bilbi

IMG_1535 (2)

Koroški pokrajinski muzej v sklopu Wolfovega poletnega festivala prireja tri koncerte, ki bodo v atriju rojstne hiše Huga Wolfa v Slovenj Gradcu.

Prvi izmed koncertov Wolfovega poletnega festivala bo koncert pevke in igralke Maje Pihler Stermecki, znane pod umetniškim imenom Bilbi (Bilbi v hebrejščini pomeni Pika Nogavička). Je nadarjena in izobražena avtorica, pevka in igralka z ogromno izkušnjami na različnih odrih. Predstavila vam bo svet kot ga vidi sama – poln barv, topline in življenja.

Bilbi vas bo zabavala v petek, 21. junija 2019 ob 19. 30 uri v atriju rojstne hiše Huga Wolfa.

Na drugem koncertu vas bosta zabavala vrhunska karizmatična vokalistka Lela Kaplowitz in kitarist Stane Hebar. Lela Kaplowitz je igrala že v številnih koncertnih dvoranah in klubih ter sodelovala z mnogimi znanimi zasedbami in glasbeniki. Stane Hebar pa je s številnimi priznanimi glasbeniki nastopal v jazz klubih in na festivalih v tujini in pri nas.

Lela Kaplowitz in Stane Hebar.

Koncert Lele Kaplowitz in Staneta Hebarja bo v četrtek, 4. julija 2019 ob 19. 30 uri v atriju rojstne hiše Huga Wolfa.

Na zadnjem koncertnem večeru pa se vam bo predstavil domačin, vrhunski vibrafonist Vid Jamnik. Ravenčan, ki je študiral v Celovcu in v Bostonu (ZDA) ves čas sodeluje z vrhunskimi velikani jazz glasbe ter s številnimi priznanimi glasbeniki in zasedbami. Aktiven je tudi na Ravnah, kjer soorganizira tradicionalne koncerte jazza v sklopu abonmaja Jazz Ravne in Festivala slovenskega jazza.

Vid Jamnik.

Vid Jamnik se vam bo predstavil v četrtek, 22. avgusta ob 19. 30 uri v atriju rojstne hiše Huga Wolfa.

Vstop na vse koncerte je prost.

VIR: Koroški pokrajinski muzej

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.