Vokalna skupina Jazzvo na Dvorcu Bukovje postregla z vrhunsko glasbo (FOTO)

3

V petek, 12. julija, je v Dvorcu Bukovje potekal prvi Dvorni glasbeni večer z vrhunsko vokalno skupino Jazzva. 

V Dvorcu Bukovje se je zasedba Jazzva predstavila z zelo raznolikim repertoarjem in navdušila obiskovalce s svojimi izvrstnimi priredbami znanih skladb. Posebej pa so navdušila še s solo točko beatboxa.

Zasedba Jazzva je trenutno ena najboljših v Sloveniji, kar potrjuje tudi to, da so bili s strani RTV Slovenija izbrani za zborovsko evrovizijo, ki bo 3. avgusta v Stockholmu na Švedskem.

Vokalna skupina Jazzva v Dvorcu Bukovje.

Tekmovanje za Evrovizijski zbor je namenjeno ljubiteljskim zborom ter bo letos potekalo drugič. Leta 2017, ko je tekmovanje potekalo prvič je v Rigi slavil slovenski zbor Carmen manet. Vsak zbor se na tekmovanju predstavi s šestminutnim pevski nastopom v poljubni glasbeni zvrsti, ocenjuje pa jih strokovna žirija.

Vokalna skupina Jazzva deluje že skoraj 15 let, sestavlja pa jo 7 članov. Zborovski pevci so se podali v svet cappelle – tukaj gre za sodobnejšo različico vokalnega petja, ki vključuje raziskovanje človeškega glasu, oponašanja instrumentov , elemente vocal playa ter beatboxa. Vokalna skupina sodi med vidnejše predstavnike tega žanra pri nas in se lahko pohvali z mnogimi tujimi in domačimi uspehi. Njihov repertoar sestavljajo pesmi iz najrazličnejših žanrov: od popa, rocka, jazza, do aranžmajev ljudskih pesmi in še mnogo drugega.

Kako je bilo na glasbenem večeru si poglejte v galeriji fotografij:

Danes, 3. avgusta pa bo pred Dvorcem Bukovje Dalmatinski večer s Klapo More iz Šibenika in Ljutomerskimi tamburaši. Več si preberite TUKAJ.

VIR: JSKD Dravograd

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.