Pred Dvorcem Bukovje pripravljajo dalmatinski večer s Klapo More in Ljutomerskimi tamburaši

66478906_2321635998047942_2188334950263029760_n
FOTO: Facebook

V soboto, 3. avgusta bo pred Dvorcem Bukovje Dalmatinski večer s Klapo More iz Šibenika in Ljutomerskimi tamburaši.

V soboto, ob 20.30 uri pred Dvorcem Bukovje pripravljajo dvorni glasbeni večer, na katerem bo nastopila Klapa More iz Šibenika ter Ljutomerski tamburaši.

Klapa More iz Šibenika šteje 5 članov od tega so štirje vokalisti, trije člani pa so tudi inštrumentalisti na kitari, mandolini ter bas kitari. Klapa More je zelo prepoznavna na Hrvaškem, saj so v svojih 30-ih letih delovanja sodelovali na različnih tekmovanjih in festivalih ter prejeli veliko prestižnih nagrad. Sodelujejo tudi z znanimi pevci zabavne glasbe. Klapa izvaja tradicionalno glasbo, ter mednarodne in domače hite. Njihove avtorske uspešnice so pesmi Posebna, Jubav moja to si ti, Da je bilo znati, klapska priredba pesmi Nije vrijedno sine moj. Repertoar tako avtorskih kot nepogrešljivih dalmatinskih zimzelenih pesmi bo zagotovo polepšal vaš večer. Obeta se zanimiv glasbeni dogodek, katerega bi bilo škoda zamudit.

Klapa More: Nije vrijedno sine moj

Tamburaški orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer deluje šesto leto. Kljub njihovi mladosti je za njimi že veliko samostojnih koncertov z gosti, številni nastopi doma in v tujini (Hrvaška, Avstrija, Madžarska…) ter dve regijski tematski tekmovanji. Na 39. regijskem tematskem festivalu tamburašev in mandolinistov, ki je potekalo marca 2019 v Ljutomeru, so se izmed devetih skupin iz Pomurja, edini uvrstili na državno srečanje, ki je maja 2019 potekalo na Ptuju. Na tem državnem srečanju so si pridobili zlato plaketo na katero so še posebej ponosni. Sodelujejo s številnimi priznanimi domačimi ter tujimi pevci in glasbeniki. Tamburaški orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer vodi Simona Pirc Katalinič. Člani orkestra pa so še: Zoran Felbar, Mira Rebernik Žižek, Irena Marinič, Urška Rebernak, Marjan Rozmarič, Sara Šalamun, Mojca Felbar, Anita Kumer, Alja Halec, Daša Smodiš, Miha Kozlar, Martina Kuzma, Biserka Škrinjar in Davorin Kurbos.

Tamburaški orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer: Namesto koga roža cveti

Klapa More in Tamburaški orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer pa so že večkrat nastopili skupaj. Več v videu:

Klapa More in Tamburaški orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer: CESARICA.

Vstopnina na Dalmatinski večer je 5€, prodaja in rezervacija kart pa je možna na: TIC Dravograd, ŠPIC bar ter na Dvorcu Bukovje. V primeru slabega vremena bo koncert v Dvorani ŠpicD. 

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.