VIDEO: “Naj pada zdaj dež” v prav posebni priredbi Korošcev

Dejan Dimec, bolj poznan z umetniškim imenom Dimme, je pevec, kitarist, producent, učitelj in podjetnik, ki je s Pedenjpedi na novo "preoblekel" lepo slovensko najstniško klasiko "Naj pada zdaj dež". Kot pove se je to zgodilo povsem slučajno, odzivi poslušalcev pa so "sončni".
a-2

Dimme zase pove, da je “69% sivolasi mušketir, ki ima težavo z izbiro življenjskega, ups, glasbenega stila …” Pedenjpedi pa so kolektiv, ki vsako nedeljo ižina pri Dimmeju, če jim ostane še kaj časa, pa malo preigrajo Dimmejeve songe.

VIDEO: Dimme in Pedenjpedi – Naj pada zdaj dež:

»Naj pada zdaj dež« – avtor glasbe in besedila Boštjan Groznik, original v izvedbi Foxy teens (1999)
Aranžma: Luka Krof & Dimme & Pedenjpedi
Video: Kiki-Riki Films

Pedenjpedi so: Luka Krof – harmonika, Grega Šteharnik – alt sax, Žan Plohl – pozavna, Oskar Kolar – kontrabas, Zala Rek – violina

Dimme in Pedenjpedi so preoblekli staro klasiko slovenske najstniške glasbene skupine Foxy Teens. Glasbenik pove, da se je to zgodilo povsem slučajno. “V besedilu in melodiji sem našel iskrico. Iskrica je še bolj zasvetila, ko smo jo prvič zaigrali.” In tako se je 101% čistokrvni Dimme v družbi Pedenjpedov lotil snemanja. Pri snemanju spota so moči združili s Kikiriki films, kjer delujeta glasbenikova dobra prijatelja Dobran Laznik in Grega Šteharnik, ki je tudi član Pedenjpedov.

Kot zanimivost Dimme pove, da je spot posnet na način “one take”. Kot pravi je bil sprva skeptičen in je dvomil, da se da na ta način ujeti vse detajle, “a sem se hitro moral posuti s pepelom, saj je spot izpadel zelo lepo.”

Snemali so v Narodnem domu Mežica, ki je tudi dom Pedenjpedov in ostalih bandov, tam imajo, kot pravi Dimme čudovit prostor za vaje. Na vprašanje, kako je glasbenik zadovoljen s končnim izdelkom nam v smehu odgovori, da 97 %, po njegovih besedah pa so odzivi poslušalcev “sončni”.

Glasbenik pa ne počiva, saj bo v juliju izdal svoj drugi avtorski projekt “Pentlje kravataste”. Kot pravi bo to “fuzija mojega severnokoroškega svinčenega stila in narodnozabavnih inštrumentov. Posebna zahvala gre Luki Krofu, ki je prispeval harmonike, trobente in moje melodije obogatil z izjemnimi aranžmaji.”

Koncert ob izidu “Pentelj” bo 15. julija v Mežici, 30. julija pa lahko glasbenika vidite in slišite na Ravnah na Koroškem (DTK).

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.