VIDEO in FOTO: Prvi metalski koncert v Kompleksu je pod streho

Na noč čarovnic so se lahko obiskovalci Kompleksa zabavali ob gledanju grozljivk in posnetkov metal koncertov, izbirali so najboljše metal maske, tudi sicer pa je bil celoten večer obarvan z težkimi zvoki metala.

Pretekli petek pa je sledil prvi letošnji metal koncert s samimi domačimi skupinami, teh je bilo kar štiri, po vrsti so nastopili Amalgam, SkyEye, Železobeton in MARAX in poskrbeli za bogato paleto divjih ritmov.

Skupina Amalgam prihaja z Gorenjske, gre za novo glasbeno tvorbo na domači sceni, ki jo sestavljajo sami prekaljeni mački iz bendov Armaroth, Raggalution, Didge in Mutism. Zvok, baziran v progresivnih in matematičnih stilih agresivnega izražanja razmetavajo po vseh možnih avenijah shizofrenih melodij in pretepaških ritmov – prava kranscendentalna glasba.

Osrednjeslovenska skupina SkyEye je slovenski odgovor na legendarno zasedbo Iron Maiden. Po mnenju mnogih poznavalcev gre za tačas enega najbolj perspektivnih slovenskih bendov, zagotovo vsaj v žanru death metala. Skupina se trenutno predstavlja s svojim novim albumom, naslovljenim Digital God.

Pomurski Železobeton imajo med vsemi nastopajočami najbogatejšo zgodovino, začeli so že daljnega leta 1988, vmes za dvanajst let prekinili delovanje, od leta 2006 pa ponovno navdušujejo z zvoki thrash metala. Bend trenutno deluje s polno paro, so v pripravi novega albuma, obenem pa sprejemajo ponudbe za koncerte.

MARAX je savinjska simfonična black metal skupina, ki združuje člane iz različnih glasbenih skupin (Cvinger, Cordura, Morana). Skupina je nastala pozimi leta 2017. Decembra so izdali prvi singel, The Relinquishment of Existence, z EP-ja The Abyss of Illusions, ki je izšel 28. aprila 2018 in ki so ga premierno predstavili istega dne na festivalu Fuck Off Commercial v Šeščah.

Danes pa so v Kompleksu nekoliko bolj divji ritmi. Ste z nami?

Objavil/a Koroške Novice dne Petek, 23. november 2018

Nastop skupine SkyEye

Vsi metal dogodki potekajo v organizaciji ekipe THC Productions & Metal Strike Team, ki v nadaljevanju Kompleksove sezone obljublja še štiri koncerte, med njimi pa tudi nekaj nekoncertnih večerov z metalsko tematiko. Glavni pobudnik in ustanovitelj omenjene ekipe je sicer Tilen Hudrap, o katerem smo poročali na začetku meseca.

Ravenčan Tilen Hudrap na odru s svetovnimi zvezdami

Po besedah Aleksandra Smodeta je bilo vzdušje na koncertu lepo, za vse tiste, ki se ga niste uspeli udeležiti pa bo nekaj posnetkov objavljenih tudi na njegovem YouTube kanalu. “Naslednji dogodek bo 22. decembra, gostil ga bo gospod Hudrap osebno. Naslednji koncert pa bo konec januarja,” je še dodal.