VIDEO: Eva Boto predstavlja svojo prvo avtorsko skladbo z naslovom “Tvoja”

Ena najuspešnejših koroških pevk, Eva Boto, predstavlja svojo prvo avtorsko pesem z naslovom “Tvoja”, za katero je posnela tudi videospot. Pri pesmi ji je pomagal producent in njen zelo dober prijatelj, Žan Serčič.

Kot pravi Eva, je prav Žan Serčič glavni krivec, da je do njene prve avtorske pesmi sploh prišlo. “Zelo sem mu hvaležna, da me je prepričal, da začneva skupaj ustvarjati,” je zapisala Eva in dodala: “Sama zgodba je zelo življenjska, pravzaprav se gre o moji zelo dobri prijateljici, ki je šla skozi eno zelo toksično zvezo. V besedilu se ženska na začetku zaveda, da v tej zvezi ni zdravih odnosov, ampak v njej še vedno ostaja upanje. Nato se zaveda, da mora stran od tega, da si zasluži več, da si zasluži biti spoštovana, ljubljena, ampak ona še vedno pravi “Še sem tvoja”. Dovolj je samo en objem, samo ena beseda, da se vrne k njemu nazaj, čeprav se zaveda, da to ni O.K. Na koncu pa najde moč v sebi, podari si svobodo, podari si srečo, ki je v tej zvezi ni imela in gre stran.”

Eva Boto, FOTO: Tibor Golob

V videospotu so predstavili 3 različne zgodbe, ampak vse z istim konceptom, kot je opisano v prejšnjem odstavku. Pri prvem paru gre torej za prijateljičino zgodbo, v kateri ni bilo zaupanja z njegove strani, spoštovanja, zaničeval jo je z besedami, po drugi strani pa jo je želel z materialnimi stvarmi privabiti k sebi oz. je želel situacijo olepšati.

Pri drugem paru gre pravzaprav za zgodbo Indire Ekic (tekmovalka The biggest looser Slovenija), ki pravzaprav igra to svojo vlogo tudi v spotu. Tu se gre za to, da je fant ni spoštoval, ker je bila bolj okrogla, jo zaničeval, ji govoril, da mu je neprivlačna itd.

Pri tretjem paru pa gre za nezvestobo. Ženska se zaveda, da jo partner vara, ampak se nekako noče soočiti s tem problemom. Pravzaprav se vsaka od teh punc ne želi, oz. jih je strah narediti korak naprej, se osvoboditi, ampak jim to na koncu uspe. Vse se osvobodijo in poiščejo svojo notranjo srečo. So zadovoljne same s seboj.

Skratka, zgodba ima srečen konec, predvsem ima to sporočilo, da si vsak zasluži biti srečen.

Se pa da zgodbo prenesti v čisto vsako situacijo v življenju. Koliko ljudi dejansko pri neki stvari vztraja(že npr v službi, ki jih ne veseli), pa tam še zmeraj vztrajajo, zaradi različnih razlogov…, a v sebi vedo, da so pri tem nesrečni, ne upajo si poiskati svoje poslanstvo, početi nekaj, kar jih zares osrečuje zaradi različnih strahov.

Besedilo pesmi “Tvoja”:

SPET SEM TU, KJER SI  ME ŽELIŠ

SPET SEM ZATE TO, KAR VIDIŠ TI

ZAKAJ N VIDIŠ TO, KAR VIDIM JAZ

ZAKAJ ŠE VEDNO ZDI SE, DA SEM TAM

 

VSAKIČ KO POGLEDAŠ ME, ZATE SEM EDINA LE, MI PRAVIŠ

VSAKIČ KO ZAČUTIM TE,

DAŠ MI NOVO UPANJE,

ZNOVA IZGUBIM SE IN TI PRAVIM

 

DA SEM TVOJA

IN KO SAMA VEČ NE ZNAM, MI DOVOLJ JE, DA SEM TAM,

SPET SEM TVOJA

 

KDO POSTALA SEM, NE VEM, NE ZNAM

V OGLEDALU SE NE POZNAM

ZDAJ VEM VSE BESEDE SO ODVEČ

ZDAJ VEM, DA ZASLUŽIM SI VEČ

 

V MENI VIDIŠ SEBE, SPET SEM KRIVA ZAVSE

DA ŽAL TI JE ZA VSAK TRENUTEK Z MANO, PRAVIŠ

V TEBI VIDIM VSE KAR RABIM, STRAH ME JE DA SPET POZABIM,

KAKO JE BITI LJUBLJENA IN PRAVIM

 

ŠE SEM TVOJA

IN KO SAMA VEČ NE ZNAM, MI DOVOLJ JE DA SEM TAM

ŠE SEM TVOJA

 

IN KO SAMA VEČ NE ZNAM, MI DOVOLJ JE DA SEM

BREZ TEBE A ZDAJ VEM, KAJ LAHKO IN KAJ NE SMEM

DA SE NAJDEM IN LAHKO TI POVEM

NISEM TVOJA

SEM BREZ TEBE A ZDAJ VEM, KAJ LAHKO IN KAJ NE SMEM

 

NISEM TVOJA.

SEM BREZ TEBE A ZDAJ VEM, KAJ LAHKO IN KAJ NE SMEM

 

NISEM TU, KJER SI ME ŽELIŠ,

NISEM ZATE TO KAR VIDIŠ TI

 

 

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije