Večer dalmatinskih pesmi pred Dvorcem Bukovje kljub hladnejšemu večeru pritegnil množico ljudi (FOTO)

3

V soboto, 3. avgusta 2019, je pred Dvorcem Bukovje potekal drugi letošnji dvorni glasbeni večer.

Na glasbenem večeru so prišli na račun vsi ljubitelji prave dalmatinske glasbe. V goste so prišli člani Klape More iz Šibenika in Tamburaška skupina KUD Ivan Kaučič Ljutomer. Skupaj so pripravili nepozaben večer dalmatinskih pesmi in kljub hladnejšemu večeru pričarali pravo morsko idilo.

Klapa More in Tamburaški orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer so že večkrat nastopili skupaj.

Klapa More iz Šibenika in Tamburaška skupina KUD Ivan Kaučič Ljutomer so pričarali pravi dalmatinski večer.

Klapa More iz Šibenika šteje 5 članov od tega so štirje vokalisti, trije člani pa so tudi inštrumentalisti na kitari, mandolini ter bas kitari. Klapa More je zelo prepoznavna na Hrvaškem, saj so v svojih 30-ih letih delovanja sodelovali na različnih tekmovanjih in festivalih ter prejeli veliko prestižnih nagrad. Sodelujejo tudi z znanimi pevci zabavne glasbe. Klapa izvaja tradicionalno glasbo, ter mednarodne in domače hite. Njihove avtorske uspešnice so pesmi PosebnaJubav moja to si tiDa je bilo znati, klapska priredba pesmi Nije vrijedno sine moj. Repertoar tako avtorskih kot nepogrešljivih dalmatinskih zimzelenih pesmi je zagotovo polepšal vaš večer.

Tamburaški orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer deluje šesto leto. Kljub njihovi mladosti je za njimi že veliko samostojnih koncertov z gosti, številni nastopi doma in v tujini (Hrvaška, Avstrija, Madžarska…) ter dve regijski tematski tekmovanji. Na 39. regijskem tematskem festivalu tamburašev in mandolinistov, ki je potekalo marca 2019 v Ljutomeru, so se izmed devetih skupin iz Pomurja, edini uvrstili na državno srečanje, ki je maja 2019 potekalo na Ptuju. Na tem državnem srečanju so si pridobili zlato plaketo na katero so še posebej ponosni. Sodelujejo s številnimi priznanimi domačimi ter tujimi pevci in glasbeniki. Tamburaški orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer vodi Simona Pirc Katalinič. Člani orkestra pa so še: Zoran Felbar, Mira Rebernik Žižek, Irena Marinič, Urška Rebernak, Marjan Rozmarič, Sara Šalamun, Mojca Felbar, Anita Kumer, Alja Halec, Daša Smodiš, Miha Kozlar, Martina Kuzma, Biserka Škrinjar in Davorin Kurbos.

Klapa More iz Šibenika pred dvorcem Bukovje.

V Dvorcu Bukovje pa se je na prvem glasbenem večeru predstavila zasedba Jazzva, ki je z zelo raznolikim repertoarjem navdušila obiskovalce. Predstavili so priredbe znanih skladb, posebej pa so navdušili še s solo točko beatboxa. Več si lahko preberete TUKAJ.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.