V Slovenj Gradcu se bo odvil celovečerni koncert samospevov “Brezčasne pripovedi”

Društvo Hugo Wolf Slovenj Gradec in Kulturni dom Slovenj Gradec vas ob 162. obletnici rojstva Huga Wolfa vljudno vabita na večer samospevov "Brezčasne pripovedi", na katerem bosta nastopila Klemen Gorenšek in Sascha El Mouissi.

Dogodka se lahko udeležite v četrtek, 10. marca 2022, ob 19.30 v dvorani Wolfove hiše v Slovenj Gradcu. Za Wolfov abonma Kulturnega doma in izven, vstopnina 10 €, mladina prosto.

Korošec Klemen Gorenšek bo nastopil z vrhunskim mednarodno uveljavljenim pianistom Saschom El Mouissijem, na sporedu pa bodo Klemnove najljubše pesmi največjih skladateljev. Kot je dejal Klemen: “Da bodo lahko poslušalci, zdaj ko so se koncertna prizorišča končno zopet odprla, uživali v najlepših pripovedih, se izgubili v času in uživali v lepoti glasbe, tako kot jaz.”

Klemen Gorenšek je basbaritonist, rojen 1988 v Slovenj Gradcu. Leta 2018 je z odliko magistriral na Visoki šoli za glasbo in upodabljajoče umetnosti v Gradcu v razredu dr. phil. Ulfa Bästleina. Svojo operno pot je začel v Operi Maribor, nato pa je med drugimi kot solist nastopil v Stadttheater Klagenfurt, Oper Burg Gars pri Dunaju, HNK Opera Zagreb, MUMUTH Graz, Cankarjev dom, Križanke Ljubljana … Uveljavil se je tudi kot odličen pevec samospevov, kantat in oratorijev. Klemen je večkratni dobitnik nagrad mednarodnih in slovenskih tekmovanj. Je vodja pevskega oddelka in učitelj solo petja v Glasbeni in baletni šoli Antona Martina Slomška v Mariboru in Glasbeni šoli Ravne na Koroškem.

Sascha El Mouissi je bil rojen v Frankfurtu, študiral je na Visoki šoli za glasbo v Mainzu in Glasbeni univerzi na Dunaju pri Charlesu Spencerju. Sascho lahko štejemo med najbolj prominentne in raznolike pianiste za samospeve njegove generacije. V svoji izjemno bogati mednarodni karieri je med drugimi nastopal na Festivalu v Lucernu, redno na Schubertiadah na Dunaju, na London Arts Festival, v Znojmu, Istanbulu … Je večkratni dobitnik prestižnih mednarodnih tekmovanj. Posnel je veliko glasbenih albumov s samospevi in sodeloval z največjimi pevci samospevov našega časa, med drugimi: Marjana Lipovšek, Ulf Bästlein, Thomas Quasthoff, Wolfgang Brendel, Angelika Kirchschlager, Ildikó Raimondi … Sascha predava na več mednarodnih mojstrskih tečajih in je redni profesor na Visoki šoli za glasbo in upodabljajoče umetnosti v Gradcu.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije