V družbi jazz legende Boruta Bučarja uživali na Ravnah na Koroškem

Četrtki so na Ravnah na Koroškem rezervirani za jazz in tokrat je bil to dan, ki je bil rezerviran za izredno legendo, za Boruta Bučarja.

Abonma Jazz Ravne je v teh jesenskih mesecih že popolnoma v teku in navdušuje, tokrat z odličnim jazzom v KMKC Kompleks.

Klarinetist, ki pooseblja kontinuiteto plemenite tradicije slovenskega jazza, je s svojo spremljevalno ekipo izkušenih glasbenikov v sestavi Primož Grašič – kitara; Blaž Jurjevčič – klavir; Aleš Avbelj – bas in Bruno Domiter – bobni, navdušil publiko v najlepši kleti na Ravnah.

Boruta Bučarja v njegovi karieri ni blagoslovila nobena institucija, temveč najstrožja razsodnica – glasbena praksa. Kot aranžer, vodja benda in klarinetist solist je podpisan na treh vinilnih albumih, osmih kasetah in osemnajstih CD albumih. Na še več izdajah je sodeloval kot solist. Njegove izvedbe poslušajo ljubitelji jazza po vsem svetu. V Greentown Jazz Bandu se je zvrstilo mnogo glasbenikov; menjav na posameznih instrumentih je bilo do zdaj 42, ves čas pa je navzoč le vodja Borut Bučar, ki predstavlja tudi gonilno silo sestava.

Ne le mojster svojega instrumenta, klarineta; ne le odličen, preudaren in premišljen govornik z ogromno znanja – Borut Bučar je glasbenik, ki pri svojih 88 letih ima kaj povedati. Skozi tenkočutno odigrane skladbe nam je razgalil dušo, odprl srce in na nek način povedal svojo življenjsko zgodbo ob spremstvu prijateljev, s katerimi muzicira že več kot tretjino svojega življenja. Slovenci smo lahko ponosni, da ga imamo; mi si štejemo v čast, da smo ga lahko gostili v našem mestu!

Vir: ravne.si

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments