Search
Close this search box.

Trio Rudija Breznika v finalu natečaja »Štajerska glasbena zvezda«

Člani zasedbe Trio Rudija Breznika se bodo ta vikend pomerili v finalu natečaja »Štajerska glasbena zvezda«, ki ga organizirata medijska hiša Novice in Radio Rogla.

FOTO: Aljaž Uršej. Trio Rudija Breznika z glasbenimi prijatelji.

Rudi, Nejc in Sebastjan najrajši igrajo tradicionalno narodno zabavno glasbo in največ nastopajo na zasebnih zabavah. Skupno jim je veselje do igranja na instrumente in triglasno petje. Tokrat pa so se odločili, da se udeležijo tudi »tekmovanja«.

FOTO: VipFoto Primož Cafuta, Člani zasedbe Trio Rudija Breznika so bili tudi pobudniki Dobrodelnega koncerta za Lovra, na katerem so pred dnevi tudi nastopili.

Gre za natečaj, v katerem lahko sodelujejo še neuveljavljene glasbene skupine, ki izvajajo narodno zabavno glasbo ob spremljavi instrumentov ali posamezniki pevci, ki pojejo zabavno glasbo in niso dosegli vidnih uspehov na večjih festivalih narodno zabavne glasbe ali zabavne glasbe in nimajo izdanega nosilca zvoka.

FOTO: VipFoto Primož Cafuta. Rudi Breznik, član zasedbe Trio Rudija Breznika.

Koroški glasbeni zasedbi se je uspelo prebiti skozi dve siti. Najprej so s posnetkom prepričali tričlansko strokovno komisijo, nato pa še poslušalce v oddaji Pod Roglo se poje in igra, v rubriki “Glasbena zvezda Štajerske”. Zdaj pa jih čaka še sklepno dejanje, da osvojijo srca obiskovalcev na finalnem izboru, ki bo ta petek, 1. februarja, v Športni dvorani v Slovenskih Konjicah. Z udeležbo na prireditvi in nakupom vstopnice, ki je hkrati tudi glasovnica, pa imate možnost o zmagovalcu odločati tudi vi. Pomagajmo mladi in perspektivni zasedbi, da se povzpne čim višje, še boljše, da doseže sam vrh.

Vstopnice lahko nabavite na vseh Petrolovih bencinskih servisih in na vseh Eventimovih prodajnih mestih. Več o tekmovanju in sodelujočih najdete TUKAJ.

Vir: Radio Rogla